Daea: Scumpirile la ouă și produse din carne și lapte nu sunt justificate

Ministrul Agriculturii a sesizat Consiliul Concurenței în privința creșterii prețurilor la unele produse.

Adăugat: 19 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:19 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Petre Daea, ministrul Agriculturii
trimite pe mail

Consiliul Concurenţei a primit o sesizare a ministrului Agriculturii legată de creşterea preţurilor la alimente.

Preşedintele Consiliului, Bogdan Chiriţoiu, a precizat, la solicitarea Radio România Actualităţi, că situaţia va fi analizată cu atenţie.

El mai spune, însă, că, la ora actuală, la nivel european, există o tendinţă de majorare a preţurilor la unele alimente.

Aflat în vizită la Sibiu, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a reluat ideea că majorarea preţurilor din ultima perioadă la ouă şi unele produse din carne şi lapte nu este justificată.

"La fiecare produs ne-am dus să vedem în raft ce se întâmplă, ne-am dus să vedem ce se întâmplă la producător. Am constatat la producător că nu există modificări în costul de producţie. Noi nu găsim elemente obiective care să justifice un asemenea preţ şi atunci am solicitat răspuns de la Consiliul Concurenţei, pentru că ei sunt specializaţi, au şi instrumente legale, să vedem dacă există şi alţi factori perturbatori pe piaţă", a spus Petre Daea.

Şi crescătorii de animale solicită intervenţia autorităţilor în contextul în care, susţin ei, îşi vând produsele mai ieftin decât în urma cu câteva săptămâni, însă ele ajung la consumator cu preţuri mult mai mari.

Potrivit Asociaţiei Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine, politica practicată de marile lanţuri de magazine va duce la scăderea consumului şi a veniturilor producătorilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza