Dacian Cioloș nu a venit în Parlament pentru a da explicații privind gaura din buget

Cioloș trebuia să se prezinte în fața Comisiilor de buget-finanțe pentru a da explicații despre presupusa gaură din buget, dar a trimis doar un material în care fostul ministru Anca Dragu răspunde întrebărilor.

Adăugat: 9 Februarie 2017
Ultima actualizare:9 Februarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fostul premier Dacian Cioloş nu s-a prezentat astăzi în faţa Comisiilor parlamentare de buget-finanţe care analizează rectificările bugetare de anul trecut.

Acesta a transmis o scrisoare în care apreciază demersul de verificare a exerciţiului guvernamental, dar consideră că prezenţa sa ar accentua caracterul politic al unor astfel de dezbateri.

În schimb, Dacian Cioloş a trimis un material în care fostul ministru al finanţelor, Anca Dragu, răspunde întrebărilor aflate în atenţia parlamentarilor.

Preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Senatului, Viorel Arcaş, a anunţat că documentul va fi studiat până luni de către membrii comisiilor deoarece datele primite sunt în contradicţie cu cele transmise ieri de Curtea de Conturi.

"Păi, dacă ne uităm pe sinteza raportului, reiese foarte clar, rectificările ar fi trebuit făcute în minus, în niciun caz în plus, să nu fie pozitive. Dacă ne uităm pe aceste hârtii, totul este în regulă. Puteau să vină foarte simplu aici, să ne explice tot atât de frumos, că, vedeţi, avem două materiale în contradicţie, să spun aşa, sinteza raportului Curţii de Conturi şi materialele transmise de /.../. Avem toate celelalte date, o să le analizăm şi o să tragem concluziile săptămâna viitoare", a spus Arcaș.

Comisiile de buget-finanţe se vor reuni din nou luni, când, după analiza tuturor datelor primite, urmează să întocmească un proiect de raport astfel încât documentul să poată fi finalizat marţi.

Membrii Comisiilor de buget-finanţe au termen până la 15 februarie pentru a depune un raport asupra rectificărilor bugetare din 2016, date de Guvernul Cioloş, transmite redactorul Angela Matei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza