Dacian Cioloş: Accesul României la Schengen, negat din motive politice

Angajamentul proeuropean este un element fundamental al activităţii diplomatice, iar România este decisă să-şi investească resursele diplomatice şi politice în acest sens.

Adăugat: 29 August 2016
Ultima actualizare:29 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: facebook MAE
trimite pe mail

Este mesajul pe care premierul Dacian Cioloş l-a transmis astăzi ambasadorilor reuniţi la Bucureşti la reuniunea anuală a diplomaţiei române.

Şeful executivului a arătat că ţara noastră trebuie să continue consolidarea profilului său internaţional. 

"Datorăm cetăţenilor noştri stabilitate, siguranţă, prosperitate, politici şi instituţii mai eficiente şi transparente, garanţia drepturilor şi libertăţilor fundamentale. Realităţile specifice României au impus Guvernului pe care îl conduc, o aplicare susţinută pe măsuri şi politici care să menţină echilibrul macroeconomic în contextul unui an electoral, dar şi o schimbare profundă de mentalitate la nivelul societăţii. O nouă filozofie a raportului cu cetăţeanul, cu contribuabilul şi cu mediul de afaceri. Avem nevoie de o administraţie cât mai solidă, responsabilă, transparentă, eficientă şi adaptată nevoilor cetăţenilor. Acestea sunt liniile de forţă ale viziunii noastre de ţară", a spus premierul în mesajul său.

Premierul s-a mai referit şi la faptul că României îi este negat accesul la Schengen pentru motive politice de mai bine de 5 ani.

"Chiar şi în situaţii de criză, reacţiile noastre la nivel comunitar rămân încă greoaie. Şi nu pot să nu reamintesc aici rolul esenţial pe care îl are cooperarea transfrontalieră, schimbul continuu de date între autorităţile noastre şi faptul că de mai bine de 5 ani României îi este negat accesul la Schengen pentru motive politice, care în acest moment mi se par total depăşite de realităţile cu care ne confruntăm cu toţii", a mai afirmat şeful executivului.

În opinia premierului, diplomaţia de criză a acaparat timpul şi energia politică în acest ultim an.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Gabriela Tătărău
Adăugat:
29 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza