Curtea de Apel Bucureşti cere informaţii privind localizarea Elenei Udrea

Fostul ministru a fugit din România pe 7 aprilie, cu câteva ore înainte de a fi condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Adăugat: 9 Mai 2022
Ultima actualizare:9 Mai 2022

Politica Romaneasca
Foto: Elena Udrea. Arhivă
trimite pe mail

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit astăzi că este necesară emiterea unui ordin european de anchetă pentru a identifica locul de detenţie din Bulgaria în care se află Elena Udrea, în vederea audierii acesteia prin video conferinţă în dosarul Hidroelectrica.

Fostul ministru a fugit din România pe 7 aprilie, cu câteva ore înainte de a fi condamnată la 6 ani de închisoare, într-o altă speţă, în dosarul Gala Bute.

Judecătoarea de la Curtea de Apel Bucureşti, care soluţionează dosarul de corupţie în care Elena Udrea urma să fi audiată, a constatat că Tribunalul Bucureşti, instanţa de la care a cerut informaţii cu privire la localizarea persoanei condamnate, nu are date concludente.

Anterior fugii sale din România, în aprilie, Elena Udrea anunţase la curte că doreşte să dea declaraţie de inculpat.

Pe termenul de astăzi, magistratul l-a întrebat pe avocatul acesteia dacă ştie cu exactitate unde este deţinută în Bulgaria, însă apărătorul a declarat că nu ştiu unde se află Elena Udrea, deşi a vorbit cu ea şi săptămâna trecută, pentru că ar fi mutată în funcţie de instanţele unde este prezentată.

Avocatul a precizat că el se ocupă doar de dosarele pe care fostul ministru le are în România, însă cunoaşte că mâine Udrea va fi prezentată în instanţă în capitala Bulgariei, la Sofia, dar, în opinia lui, nu va fi finalizat procesul de extrădare, având loc şi contestaţii.

Dosarul Hidroelectrica, în care fostul demnitar este judecat pentru modalitatea în care o sumă de aproape 4 milioane de dolari ar fi ajuns la PDL în perioada în care liderii formaţiunii atacau contractele dintre stat şi compania Energy Holding a afaceristului Bogdan Buzăianu este aproape de final.

În acest dosar, judecătorul stabilise audierea Elenei Udrea, după care urmau pledoariile finale, înainte de rămânerea în pronunţare.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Mai 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza