Cursurile nu vor mai fi reluate în acest an şcolar

Cursurile nu vor mai fi reluate în acest an şcolar, pentru majoritatea elevilor şi studenţilor, a declarat preşedintele Klaus Iohannis .

Adăugat: 27 Aprilie 2020
Ultima actualizare:29 Aprilie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Anul şcolar va fi finalizat la 12 iunie, iar mediile elevilor vor fi încheiate pe baza notelor obţinute până acum - spune preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a precizat că, până atunci, vor continua formele de învăţământ la distanţă. Există, totuşi, şi elevei care vor putea reveni la şcoală.

Cursurile nu vor mai fi reluate în acest an şcolar, pentru majoritatea elevilor şi studenţilor, a declarat preşedintele Klaus Iohannis şi a precizat că vor reveni la şcoală doar elevii din anii terminali, în perioada 2 -12 iunie, în vederea pregătirii evaluării naţionale, respectiv, a bacalaureatului.

Aceştia vor respecta normele de distanţare socială, astfel că în clase vor fi maximum 10 elevi, timp de 2-3 ore - a mai spus şeful statului.

El a adugat că examenele naţionale se vor organiza aşa cum au fost planificate, dar cu reguli stricte.

Vor fi culoare de intrare şi de ieşire pentru elevi şi se vor face dezinfecţii regulate.

În cazul celorlalţi elevi, care nu sunt în an terminal, mediile vor fi încheiate cu notele pe care le au acum, şcolile urmând a fi redeschise în septembrie, când va începe noul an şcolar.

Preşedintele României a mai anunţat că în cursul zilei va fi emisă o nouă ordonanţă militară, prin care se va stabili că persoanele cu vârsta peste 65 de ani pot ieşi din casă în cursul a două intervale orare, în fiecare zi: dimineaţa între 7:00 şi 11:00; şi seara, de la 19:00 la 22:00.

O altă decizie anunţată de către şeful statului a fost ajutorul pe care România îl va acorda Republicii Moldova.

O echipă de medici şi personal medical se va deplasa în ţara vecină pentru a ajuta spitalele să facă faţă mai bine epidemiei şi va trimite, totodată, măşti, materiale de protecţie şi medicamente, pentru a-i ajuta pe cetăţenii moldoveni afecaţi de infecţia cu COVID-19.Autor:
Nucu Jalea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Aprilie 2020
Ultima actualizare:
29 Aprilie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza