Curentul se scumpeşte de la 1 ianuarie

Consumatorii de energie electrică în regim reglementat, respectiv populaţia şi instituţiile publice, vor plăti curentul cu 10% mai mult, de la 1 ianuarie 2013.

Adăugat: 20 Decembrie 2012
Ultima actualizare:20 Decembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Majorarea preţului energiei electrice, la 1 ianuarie, va fi de 10%, întrucât pe lângă creşterea de 6% determinată de recunoaşterea unor costuri mai mari de producţie de către ANRE, va avea impact pe factură şi suplimentarea ajutorului acordat de stat producătorilor de energie regenerabilă.

"Pentru o factură lunară medie de 40 de lei aferentă unui consum de 100 KWh, creşterea, la 1 ianuarie, va fi de 4 lei", a declarat, joi, Emil Calotă, vicepreşedinte ANRE, citat de Mediafax.
    
Anterior, ANRE a anunţat că de la 1 ianuarie consumatorii de energie electrică în regim reglementat, respectiv populaţia şi instituţiile publice, vor plăti cu 6% mai mult întrucât autoritatea de reglementare recunoaşte costuri mai mari pentru producători.

În plus, preţul final, achitat de consumatori, va include şi majorarea sprijinului acordat producătorilor de energie regenerabilă, prin sistemul certificatelor.

Preţul mediu final al energiei electrice va fi, de la 1 ianuarie, de 175,5 lei pe MWh.

Preşedintele ANRE, Nicolae Havrileţ, a declarat, joi, că preţul reglementat la care va vinde din 2013 Nuclearelectrica a crescut de la 121 lei la 142 lei MWh.

Hidroelectrica a obţinut o majorare de la 71 lei la 125 lei MWh, iar Complexul Energetic Oltenia va comercializa energia în regim reglementat la 190 lei, în urcare de la 172 lei pe MWh.

Totodată, Complexul Energetic Hunedoara va vinde la 271 lei pe MWh, în timp ce Petrom va comercializa electricitatea în regim reglementat la 169 lei pe MWh.

Cea mai recentă majorare a preţului energiei a fost efectuată în luna septembrie, cu 10% pentru consumatorii industriali şi cu 5% pentru clienţii casnici.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
20 Decembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza