Cu ce mandat vor merge partidele la consultările de la Palatul Cotroceni

Partidele parlamentare urmează să-şi stabilească în următoarele zile mandatul cu care vor merge la consultările de la Cotroceni.

Adăugat: 23 Iunie 2017
Ultima actualizare:23 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PSD şi ALDE au schiţat deja lista viitorului cabinet, iar preşedintele PSD, Liviu Dragnea spunea că are patru variante de premier.

PNL şi USR exclud, însă, orice colaborare cu un guvern al coaliţiei majoritare şi preferă, mai degrabă, varianta alegerilor anticipate.

Social democraţii se vor reuni în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, pentru a decide asupra variantei de premier, după care vor urma discuţiile cu ALDE, parteneri de coaliţie.

"Noi avem un acord de guvernare împreună cu ALDE şi avem un acord parlamentar cu UDMR-ul care nu a dispărut. Bineînţeles că noi va trebui să hotărâm asupra numelui cu care coaliţia PSD - ALDE se va duce la Cotroceni ca propunere de prim-ministru, ok-ul de la Cotroceni sunt convinsă că va veni, toate semnalele pe care preşedintele le-a dat până acum a fost de stabilitate, pe urmă aces prim-ministru va trebui să îşi facă echipa guvernamentală", a spus vicepreşedintele PSD, Doina Pană, într-o declaraţie acordată postului RRA, în emisiunea "Probleme la zi".

Liberalii vor anticipate

Pentru liberali, anticipatele sunt cea mai bună soluţie pentru ieşirea din criza actuală, spunea preşedintele partidului, Ludovic Orban.

El adăuga că PNL nu va vota niciun guvern PSD.

"Nu vom purta nicio negociere pentru formarea noului guvern cu PSD, vom vota împotriva oricărei formulă de guvern care va conţine PSD în ea. PNL este pregătit în orice moment să îşi asume răspunderea guvernării, dar vrem să intrăm la guvernare pe uşa din faţă şi formula preferată de colegii mei este formula anticipatelor", a susținut Orban.

Nici USR nu doreşte să colaboreze cu PSD, dar liderii uniunii spun că vor să facă parte dintr-un viitor guvern de coaliţie al opoziţiei.

UDMR, prin vocea liderului deputaţilor, Attila Korodi spunea că speră ca această criză politică să se încheie rapid, iar guvernare să fie preluată de un cabinet politic.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza