CSM sesizează Inspecţia Judiciară cu privire la declaraţiile premierului şi ale preşedintelui

CSM sesizează Inspecţia Judiciară cu privire la declaraţiile preşedintelui Băsescu privind dosarul Microsoft şi ale premierului referitoare la dosarul Lukoil.

Adăugat: 9 Octombrie 2014
Ultima actualizare:9 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Membrii CSM au decis, astăzi, în unanimitate, să sesizeze Inspecţia Judiciară în legătură cu declaraţiile făcute de diverşi politicieni referitoare la anchete în derulare ale procurorilor.

Este vorba despre afirmaţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu, în cazul Microsoft, cele ale lui Varujan Vosganian, cu privire la condamnarea lui Sorin Roşca-Stănescu, precum şi comentariile de zilele trecute ale premierului Victor Ponta, referitoare la dosarul Lukoil.

La ieşirea de la şedinţa CSM, procurorul general Tiberiu Niţu a subliniat că o adevărată presiune asupra procurilor este ameninţarea grupului rus Lukoil de a închide Rafinăria de la Ploieşti dacă nu este ridicat complet sechestrul instituit în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani.

"Această declaraţie, în opinia mea, este de natură să pună presiune pe procuror şi să-l timoreze, pentru că un astfel de anunţ: dacă mâine nu ridici sechestrul, noi plecăm de aici, cu toate implicaţiile pe care orice om le conştientizează. Asta, da!", a spus Tiberiu Niţu. 

Judecătoarea Livia Stanciu, membru al CSM, a precizat după şedinţă, că ar fi bine ca oamenii politici să respecte în discursurile publice, limitele libertăţii de exprimare şi să nu aducă atingeri sistemului judiciar.Autor:
Gabriela Tătărău
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
9 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza