CSM, ÎCCJ şi Inspecţia Judiciară au încheiat protocoale cu SRI

Victor Alistar, membru din partea societăţii civile în CSM, a cerut declasificarea protocoalelor încheiate între SRI şi instituţiile din justiţie.

Adăugat: 4 Aprilie 2018
Ultima actualizare:4 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Victor Alistar. Foto: Agerpres
trimite pe mail

Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Inspecţia Judiciară au încheiat protocoale cu Serviciul Român de Informaţii.

Reprezentanţii CSM au încheiat un protocol cu SRI în anul 2012, care a fost denunţat în 2017.

Inspecţia Judiciară a încheiat, de asemenea, protocol cu Serviciul Român de Informaţii în anul 2016 şi la fel şi reprezentanţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit CSM, Institutul Naţional al Magistraturii, Şcoala Naţională de Grefieri, precum şi instanţele şi parchetele de pe lângă Curţile de Apel nu au încheiat astfel de protocoale.

Victor Alistar, membru din partea societăţii civile în CSM, a cerut declasificarea protocoalelor încheiate între SRI şi instituţiile din justiţie.

Totodată, procurorul general a făcut o cerere de amânare a dezbaterilor privind protocoale pentru a putea fi prezent la şedinţa Consiliului.

Reporterul Radio România Actualităţi, Diana Surdu, aminteşte că SRI şi Parchetul General au publicat săptămâna trecută protocolul din 2009 încheiat între cele doua institutii, în baza căruia Serviciul Român de Informaţii a acordat asistenţă procurorilor timp de şapte ani.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza