Cseke Attila: Descentralizarea aduce avantaje şi soluţii

UDMR susţine descentralizarea în anumite domenii de activitate pentru a veni în sprijinul comunităţilor locale, a declarat, la Oradea, candidatul Uniunii Cseke Attila.

Adăugat: 29 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:29 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"Descentralizarea aduce avantaje şi soluţii pentru comunităţile locale, impozitul pe venit se transferă în bugetul de stat la Bucureşti 71,5%. Propunerea UDMR este ca în prima fază, foarte rapid, această cotă să ajungă la 80%. În doi, trei ani cotat să fie practic 100%. Tot ceea ce se plăteşte impozit pe venit într-un judeţ să rămână acelui judeţ; a spus Cseke Attila.

Cristian Ghinea: Vrem să sprijinim firmele din România

USR susţine dezvoltarea firmelor din ţara noastră pe baza planului de afaceri şi nu pe principii contabile - spunea, la Timişoara, Cristian Ghinea, candidat pentru un mandat de deputat.

"Propunem reorganizarea cazului de susţinere a antreprenoriatului, sunt cinci ministere în acest moment care fac chestia asta şi o fac foarte prost. Vrem să sprijinim firmele din România pe baza de plan de afaceri. În momentul ăsta se dau bani, ajutoare de stat, fonduri europene, credite pe criterii pur contabile şi vrem să finanţăm planuri de afaceri şi acele planuri de afaceri care îşi spune următorul lucru: să crească valoarea adăugată în economie. Asta este modalitatea concretă şi realistă de creştere a salariilor românilor", a spus Ghinea .

Daniel Constantin: E nevoie de investiţii

Aflat în campanie la Botoşani, copreşedintele ALDE Daniel Constantin, candidat pentru un nou mandat de deputat, a prezentat o parte din problemele existente în acest judeţ.

"Sunt câteva domenii foarte importante şi pentru judeţul Botoşani, în primul rând domeniul educaţiei. Majoritatea şcolilor, din păcate, nu nici măcar autorizaţie ISU, deci au nevoie de investiţii în continuare. Universităţile au nevoie de dezvoltarea campusurilor universitare, de consolidare a bazelor sportive. Cred că avem nevoie şi în domeniul sănătăţii să facem investiţii foarte mari. Nu mai vorbesc de domeniul infrastructuri, nu există un drum bun care să unească Botoşaniul de Iaşi", a spus Constantin.

Victor Ponta:Cred că România are nevoie de energie electrică pe cărbune

Victor Ponta candidează la Gorj pe listele PSD pentru un nou mandat de deputat.

El spunea că ţara noastră nu trebuie să renunţe la producţia de energie electrică pe cărbune.

"În primul rând, sigur, locurile de muncă pentru cele două judeţe. Dar eu vorbesc de interesul naţional. O să stăm tot timpul să importăm energie din Cehia, Ungaria, din alte ţări şi o să aşteptăm să vedem plouă ca să avem energie hidro sau bate vântul ca să avem energie eoliană. Orice ţară puternică şi care stă pe picioarele ei trebuie să aibă energie electrică pe cărbune, mai ales când ai resursa, aşa cum o avem noi în această zonă. Cred că România are nevoie de energie electrică pe cărbune", a spus fostul lider al PSD.

Victor Ponta cu o declaraţie consemnată pe corespondetul nostru Ilie Pintea.

PMP pledează pentru fluidizarea traficului din Bucureşti

PMP a pregătit mai multe măsuri pentru fluidizarea traficului din Bucureşti - spunea preşedintele executiv al formaţiunii Valeriu Steriu. Una dintre acestea vizează lărgirea şoselei de centură a capitalei.

"În clipa de faţă centura Bucureştiului este blocată, este gâtuită în multe locuri, este cea care poate prelua o mare parte a traficului, fără un grup de lucru în care să fie şi Ministerul Transporturilor, care are o mare parte din ceea ce înseamnă cale ferată sau Ministerul Apărării care are anumite unităţi militare. Fără ca acest grup de lucru să plece la drum nu vom avea nicio şansă să lărgim centura pe patru benzi, aşa cum este normal, pe tot ceea ce înseamnă parcursul centurii", a declarat Valeriu Steriu.

Valeriu Steriu deschide lista de candidaţi PMP pentru Camera Deputaţilor în  Bucureşti.

Gavrilă Ghilea candidează pe listele PNL Bihor pentru un mandat de deputat.

El va susţine elaborarea unei strategii de dezvoltare a turismului bihorean.

"PNL va sprijini dezvoltarea infrastructurii de acces în judeţ, inclusiv prin extinderea capacităţii de preluare de pasageri şi operarea aeroportuară a aeroportului internaţional Orade, în scopul susţinerii şi creşterii ofertei pentru turismul balnear, montan, agroturism şi turismul de aventură. PNL va promova ca principală destinaţie ecoturistică din Europa prin susţinerea de proiecte pentru conservarea şi promovarea zonelor protejate, care acoperă peste 5% din teritoriul naţional", a declarat Gavrilă Ghilea.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
29 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza