Cseke Attila: Avem 176 de contracte încheiate pentru consolidarea a 251 de clădiri

În Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare avem, astăzi, la zi, încheiate 176 de contracte pentru consolidarea a 251 de clădiri din toată ţara, spune ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Adăugat: 5 Martie 2023
Ultima actualizare:5 Martie 2023

Politica Romaneasca
Foto: Cseke Attila, ministrul dezvoltării. Sursa: gov.ro
trimite pe mail
400 de clădiri dintre care 100 de şcoli şi 20 de spitale sunt în curs de consolidare la ora actuală, iar legislaţia în domeniu a fost modificată pentru a permite reactualizarea în timp real a listei cu imobilele care au nevoie de acest tip de lucrări.
 
Ministrul dezvoltării, Cseke Attila, a explicat, sâmbătă, că programul naţional de reabilitare, care conţine şi noile proceduri simplificate în privinţa blocurilor de locuinţe care trebuie consolidate, are alocate în total 6 miliarde de lei.
 
Cseke Attila: În Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare avem, astăzi, la zi, încheiate 176 de contracte pentru consolidarea a 251 de clădiri din toată ţara. Valoarea totală a acestor contracte astăzi este de 476 de milioane de euro. Contractele sunt semnate şi sunt în vigoare. În două săptămâni vom mai reloca circa 80 de milioane de euro pentru a mai finanţa contracte şi lucrări care sunt astăzi evaluate deja, au fost depuse în apelurile de proiecte pe care le-am desfăşurat anul trecut. Pe programul creat prin Legea 212, cu finanţare de la bugetul de stat, la 1 martie am aprobat ordinul de ministru prin care au fost introduse primele investiţii - 50. De asemenea, la Compania Naţională de Investiţii avem în curs un număr de 57 contracte de execuţie de lucrări care privesc şi consolidări de clădiri, în valoare totală de finanţare de 3 miliarde de lei. RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 martie, ora 7:02) 


Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Martie 2023


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza