Cristina Pocora, deputat PNL

"Din punctul meu de vedere, trebuie să găsim o soluţie în aşa fel încât banii şi bunurile confiscate de la cei care au săvârşit acte de corupţie să se întoarcă în societate".

Adăugat: 3 Iunie 2015
Ultima actualizare:3 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Cristina Pocora, deputat PNL
trimite pe mail

Deputatul PNL Cristina Pocora, a afirmat azi la conferinţa "Reutilizarea socială în România: modele, bune practici şi alternative de reglementare", că "banii şi bunurile confiscate de la cei care au săvârşit acte de corupţie să se întoarcă în societate".organizată de Centrul de Resurse Juridice.

"Din punctul meu de vedere, trebuie să găsim o soluţie în aşa fel încât banii şi bunurile confiscate de la cei care au săvârşit acte de corupţie să se întoarcă în societate. Sunt bani care au fost luaţi de la sănătate, de la educaţie, bani publici care au fost tocaţi de unii şi de alţii, în trecut şi în prezent, şi aş vrea să îi văd investiţi în viitor", a spus Pocora, potrivit Agerpres.

Crisitna Pocora a iniţiat un proiect de lege privind constituirea unui fond special din bunurile confiscate din infracţiuni.

Aceasta este de părere că Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Sechestrate ar trebui să aibă atribuţii pentru a gestiona banii proveniţi din vânzarea bunurilor sechestrate şi nu doar pentru a monitoriza aceste bunuri.

"Cred că pentru toată societatea noastră ar fi extrem de benefic, ar fi aşa ca o terapie să vedem cum banii care au fost luaţi societăţii se reîntorc, să fie palpabili, pentru că astăzi ceea ce vedem - oameni de afaceri, politicieni, oameni care au încălcat legea cum se plimbă cu cătuşe - pe mine nu mă încălzeşte. Dacă au încălcat legea trebuie să răspundă, dar nu e suficient, arestul la domiciliu în nu ştiu ce condiţii de lux nu e suficient, dacă au încălcat legea, dacă acele averi au fost făcute prin acte de corupţie, vreau acei bani înapoi, la bugetul de stat, respectiv în acest fond pentru copii" a cerut liberala, potrivit sursei citate.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza