Cristian Preda nu susţine candidatura lui Blaga la şefia PDL

Europarlamentarul PDL nu se numără printre susţinătorii lui Blaga, care şi-a anunţat o nouă candidatură la funcţia de preşedinte al PDL.

Adăugat: 12 Februarie 2013
Ultima actualizare:12 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Europarlamentarul PDL Cristian Preda declară că nu va susţine candidatura la preşedinţia partidului a actualului lider democrat-liberal, Vasile Blaga.

"Ca urmare a presiunilor interne, Vasile Blaga a cedat: nu mai are nevoie de şase luni de analiză a alegerilor din 9 decembrie, ci doar de patru. Astfel, Convenţia PDL se va ţine pe 23 martie. Actualul preşedinte al PDL a anunţat că va candida. Nu îl voi susţine pe Blaga", afirmă Cristian Preda într-o postare pe blogul său.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că propune ca data Convenţiei Naţionale a PDL să fie 23 martie şi a anunţat că el va candida la preşedinţia partidului.

Blaga a spus că BPN al PDL a hotărât să convoace pentru 22 februarie, Colegiul Director Naţional, care va stabili ordinea de zi a Consiliului Naţional de Coordonare din 23 februarie.

Liderul PDL a spus că, la propunerea sa, Biroul a fost de acord, în unanimitate, să propună data de 23 martie pentru Convenţia Naţională a Partidului.

El a spus că în acest fel se respectă toate prevederile statutare, astfel încât să nu existe nicio observaţie, chiar dacă "unii doresc o convenţie mâine", iar alţii o doresc "amânată la calendele greceşti".

"O să candidez la Convenţia Naţională a partidului şi eu cred că 23 martie, dacă aceasta va fi data Convenţiei, e un punct important pentru viaţa partidului. Până la urmă, va trebui să trecem de la perioada de criză a partidului la ceea ce înseamnă reconstruirea adevărată a partidului", a spus Blaga.

El a adăugat că a ţinut partidul unit în cele mai grele momente, chiar dacă uneori a dat dovadă de prea multă îngăduinţă. "Cred că am ţinut partidul unit în cele mai grele momente ale existenţei lui, chiar dacă am dat dovadă de prea multă îngăduinţă, nu-mi prea stă în fire, dar am făcut-o pentru ca partidul să rămână unit în vremuri grele", a adăugat Vasile Blaga.

 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
12 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza