Cristian Diaconescu despre mobilizarea protestatarilor împotriva Roşia Montană

"S-ar putea să vedem în România naşterea unei categorii de atitudine care funcţionează în alte state, poate cu o componentă antisistem. E de urmărit acest simţ civic".

Adăugat: 10 Septembrie 2013
Ultima actualizare:10 Septembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Cristian Diaconescu, spune că mobilizarea protestatarilor împotriva proiectului minier de la Roşia Montană este interesantă şi că este de urmărit acest simţ civic.

"Sunt oameni care par într-adevăr a vorbi în nume propriu. S-ar putea să vedem în România naşterea unei categorii de atitudine care funcţionează în alte state, poate cu o componentă antisistem, cu una mai senzitivă la elemente ca mediul, protecţia patrimoniului. E de urmărit acest simţ civic. Este singurul pe care l-aş urmări", a spus Cristian Diaconescu la Digi 24.

"La politicieni situaţia e între comedie şi tragism. Mă gândeam cum ar privi un investitor. Să nu fim nevoiţi să vedem ce s-ar întâmpa într-un moment dramatic, cum ar fi un act terorist, în condiţiile în care schimbi deciziile, învârţi atitudinile. O astfel de atitudine poate vine din faptul că aceşti oameni au prea multe procente, le-a intrat în cap că pot face orice? Să îţi permiţi să te contrazici din 5 în 5 minute...", a adăugat Cristian Diaconescu.

Consilierul prezidenţial a menţionat că este interesat să vadă cum evoluează acest spirit.

"De la indignaţii din Spania, SUA, Bulgaria, s-a apropiat şi de noi o astfel de atitudine. Prea ne obişnuisem că aici sistemul de vot e unul clar, între cerere şi oferă".
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
10 Septembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza