Cristian Buşoi lansează campania online "drepturile pacienţilor"

PNL a lansat, astăzi, campania "Drepturile pacienţilor", pentru o informare corectă şi completă a cetăţenilor cu privire la drepturile, dar şi obligaţiile pe care le au în calitate de pacienţi.

Adăugat: 12 August 2015
Ultima actualizare:12 August 2015

Politica Romaneasca
Foto: Cristian Buşoi, prim-vicepreşedinte al PNL
trimite pe mail

Prim-vicepreşedintele PNL, Cristian Buşoi,  este şi cel care a furnizat presei detalii despre această campanie, care se desfăşoară -potrivit lui Buşoi- pe bază de voluntariat.

Cristian Buşoi a anunţat că pentru campania de informare a fost lansat un call center la care răspund voluntari sfătuiţi de 14 medici din PNL şi site-ul www.drepturilepacienţilor.info.

Acesta a explicat motivele pentru care a decis demararea acestei campanii de informare în legătură cu drepturile pe care le au pacienţii, dar şi legate de cardul de sănătate.

"Din păcate în România multe dintre drepturile pacienţilor nu sunt respectate, aşa cum de foarte multe ori pacienţii nu-şi cunosc cele mai elementare drepturi. De aceea am decis să lansez o campanie de informare. Îmi doresc ca pacienţii să ştie care le sunt drepturile atunci când merg la medicul de familie, spital, farmacie, când au nevoie de un tratament la domiciliu sau străinătate şi în ceea ce priveşte cardul de sănătate sau cel european", a declarat Cristian Buşoi.

Liderul liberal, care este înscris în cursa internă a PNL pentru a candida la Primăria Capitalei, a mai anunţat că  a fost lansat un call center la care răspund voluntari sfătuiţi de 14 medici din PNL şi site-ul www.drepturilepacienţilor.info.

Buşoi a mai spus că vor exista în Bucureşti şi câteva puncte de informare începând din a doua parte a lunii august.

Întrebat de ce nu a implementat acest proiect atunci când era la şefia CNAS, Buşoi a răspuns că  a avut un mandat doar de 8 luni, motiv pentru care s-a concentrat pe proiectul cardului de sănătate şi cel privind crearea unei direcţii de control antifraudă.

Numărul de telefon -0800 080 444 - poate fi apelat doar de pacienţii din Bucureşti, pe când site-ul online este disponibil la nivelul întregii ţări.

AUDIO declaraţia integralăAutor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alina Bordeiaşu
Adăugat:
12 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza