Crin Antonescu: Știm cu siguranță cine va fi premierul. Va fi Victor Ponta

Copreşedintele USL, Crin Antonescu este sigur că noul premier, după alegerile parlamentare din decembrie, va fi tot Victor Ponta.

Adăugat: 8 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:8 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul liberalilor a spus, joi, în discursul rostit la lansarea programului de guvernare al USL, că România este compusă din toţi oamenii săi, "atât oameni de caracter, genii, analfabeţi şi prostituaţi perpetui".

"România e compusă din toţi. România împreunează în definitiv genii şi analfabeţi, oameni de caracter şi prostituaţi perpetui. România ne adună pe toţi şi noi ca politicieni trebuie să lucrăm pentru proiectul unei naţiuni care să-i ducă mereu pe cei mai buni să lucreze şi în numele celor mai slabi. Eu cred că putem să facem mult din toate aceste lucruri", a spus Crin Antonescu.

Copreşedintele USL a enumerat  "certitudinile" pe care Uniunea le are în competiţia electorală care începe vineri, una dintre acestea fiind şi premierul României, care, potrivit lui Antonescu,  va fi tot Victor Ponta, după alegerile din decembrie.

"Avem în faţa acestei bătălii câteva certitudini. Încerc să le rezum. Ştim cu siguranţă cine va fi primul ministru. Va fi domnul Victor Ponta. Ştim cu siguranţă că Uniunea Social Liberală îşi va menţine angajamentele faţă de alegători şi angajamentul său interior, între forţele politice componente, până când aceste lucruri vor fi realitate. Ştim, de asemenea, cu cine ne batem şi ştim că acest adversar este unul mai puternic, mai perfid, mai greu de bătut, decât sunt astăzi oponenţii politici. Ştim, sper, că o bună parte din acest adversar îşi face loc uneori în propriul nostru comportament, în propria noastră mentalitate, în propria noastră acţiune" a afirmat Antonescu.

"Avem în faţa acestei bătălii câteva certitudini. Încerc să le rezum. Ştim cu siguranţă cine va fi primul ministru. Va fi domnul Victor Ponta". Crin AntonescuCopreşedintele USL consideră că elitele trebuie să fie capabile de sacrificul să lucreze pentru toţi ceilalţi.

"Ştim că oamenii capabili de sacrificiu nu au fost niciodată foarte mulţi, au fost mai puţini. Admit că asta este o idee de dreapta, dar este o idee compatibilă cu stânga, că aceşti oameni capabili, puţini capabili de astea, care se numesc elite, trebuie să lucreze pentru toţi ceilalţi, buni sau răi, puternici sau slabi", a spus copreşedintele USL.

El şi-a avertizat colegii că vor fi ţinta atacurilor adversarilor politici şi i-a îndemnat pe aceştia să nu se lase descurajaţi.

"Trebuie să găsim tăria ca atunci când asupra noastră se revarsă calomnii, insulte, să rezistăm. Trebuie să înțelegem ca atunci când suntem descurajați  nu este nimeni să ne încurajeze pentru că noi suntem politicieni și ne-am asumat misiunea de a-i încuraja noi pe alții".

Antonescu s-a referit si la adversarul politic despre care a afirmat că este "unul mai puternic, mai perfid, decât sunt astăzi opozanții politici".

Cât despre programul de guvernare prezentat de USL, Crin Antonescu a spus că este un program care cuprinde "lucruri banale", dar dacă acestea sunt realizate, devin extraordinare.

"Programul de guvernare este unul care cuprinde lucruri banale, dar extraordinară sper să fie capacitatea noastră de a le aplica", a arătat el.

În final, Crin Antonescu a spus că potrivit programului de guvernare al USL, intitulat "România puternică" România va deveni puternică atunci când cetăţeanul român ca "va fi întrutotul liber",

"România puternică este România în care cetăţeanul român va fi întrutotul liber, liber în sensul nivelului de trai, liber în sensul accesului la educaţie, sănătate, ordine publică de bun nivel, liber şi puternic în sensul conştiinţei că aparţine unei naţiuni conduse de oameni, care înţeleg şi servesc interesul naţional. Ne vedem pe 10 septembrie", a spus Antonescu, ulterior corectându-se asupra datei (de 10decembrie) alături de Guvernul Ponta! Doamne ajută!", a încheiat liderul PNL.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza