Crin Antonescu: România nu este o ţară care trebuie să importe produse agricole

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a declarat duminică, la Botoşani, că România trebuie să pună în valoare principala sa avuţie, agricultura.

Adăugat: 1 Mai 2011
Ultima actualizare:1 Mai 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prezent la Târgul de miei şi pielicele de la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Ovine şi Caprine de la Popăuţi, Antonescu a subliniat că valorificarea potenţialului agricol naţional este cu atât mai necesară în condiţiile în care omenirea este ameninţată de foamete.
"România nu este o ţară care trebuie să importe produse agricole, ci trebuie să exporte produse agricole. Într-o lume care se teme de ameninţarea foametei peste zece sau 20 de ani, în România, autorităţile ei, guvernele ei, autorităţile ei locale trebuie să pună în valoare această avuţie naţională care este agricultorul român, pământul românesc, şeptelul românesc şi forţa de muncă şi tradiţia la români", a afirmat Antonescu, citat de Agerpres.
Crin Antonescu a  vizitat standurile de animale şi a discutat cu crescătorii de animale.
El le-a promis acestora că va solicita autorităţilor "să protejeze, să susţină şi să încurajeze producătorul agricol".
Târgul de miei şi pielicele a fost organizat de filiala din Botoşani a PNL.
Târgul  a reunit zeci de producători agricoli din judeţul Botoşani, dar şi din judeţele Suceava, Iaşi şi Vaslui, care au expus animale, produse agricole şi agroalimentare, utilaje agricole şi produse artizanale.

 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Mai 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza