Corina Creţu face apel la autorităţile române să trimită proiecte pe transport

Corina Creţu a declarat că ultimul proiect românesc important de infrastructură, care a ajuns pe masa comisarilor europeni, este cel legat de extinderea metroului din Bucureşti, de la Gara de Nord în zona Otopeni.

Adăugat: 14 Septembrie 2018
Ultima actualizare:14 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Corina Creţu, comisar european
trimite pe mail

Comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Creţu, face apel la autorităţile române să-i trimită Comisiei Europene mari proiecte de infrastructură pentru transport, pentru a putea absorbi fondurile comunitare alocate acestui domeniu.

Ea a spus că sunt probleme în ceea ce priveşte capacitatea administrativă, nu s-a redus încă birocraţia, nici procedurile.

Transportul este un domeniu în care România a pierdut bani.

Corina Creţu a declarat că ultimul proiect românesc important de infrastructură, care a ajuns pe masa comisarilor europeni, este cel legat de extinderea metroului din Bucureşti, de la Gara de Nord în zona Otopeni.

"Ştiţi foarte bine că în 2007-2013, România a reuşit o rată de absorbţie de 20%, două miliarde s-au pierdut pe transport. Acum analizăm proiectul de metrou de la Gara de Nord la Otopeni, este un proiect pe care îl avem pe Programul Operaţional de Infrastructură Mare, depus de România şi aş vrea să spun că nu mai avem proiecte noi în afară de fazarea proiectelor de apă şi de canalizare", a spus Corina Creţu.

Declaraţia comisarului european Corina Creţu a fost făcută în cadrul unui dialog public cu cetăţenii, la Facultatea de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.

La acest dialog a participat comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan.

El a declarat că România poate primi ajutor suplimentar din pareta Comisiei Europene pentru a limita efectele pestei porcine africane.

El a adăugat că autorităţile europene vor să se implice, deoarece pesta porcină africană nu este doar problema României.

Declaraţia comisarului european vine după ce în Belgia a fost semnalat primul focar de pestă porcină africană. În opinia lui Phil Hogan, acest lucru arată că boala este răspândită în primul rând de oamenii care călătoresc, nu de animale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza