Corina Crețu: Birocrația împiedică finanațarea europeană a unor proiecte

Comisarul european Corina Creţu a declarat că în cazul proiectului de autostradă Piteşti - Sibiu, una dintre probleme este birocrația.

Adăugat: 16 Septembrie 2018
Ultima actualizare:16 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Corina Crețu, într-o întâlnire cu autoritățile din Turda
trimite pe mail

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, critică faptul că în ultimii patru ani autorităţile române au depus spre finanţare doar patru mari proiecte de infrastructură de transport.

Aflată în vizită în România, ea a declarat că trebuie urgentate demersurile pentru finanţare a două autostrăzi care să traverseze Carpaţii, Iaşi - Târgu-Mureş şi Piteşti - Sibiu.

Corina Creţu a mai spus că în cazul acestui ultim proiect de autostradă una dintre probleme este birocraţia.

"Din punctul nostru de vedere, proiectul este extrem de întârziat şi /.../ arată că aceast construcţie nu poate începe mai devreme de anul 2019. Licitarea autostrăzii este împărţită în cinci loturi, din care loturile 2, 3 şi 4 sunt cele mai dificile din punct de vedere tehnic, deoarece sunt situate în munţi. În acest stadiu, loturile 1 şi 5 au fost oferite, s-au începu lucrările în absenţa evaluării impactului asupra mediului", a spus Corina Creţu.

Ieri, Corina Creţu a fost la Alba Iulia şi a lăudat primăra oraşului, una din cele mai active în utilizarea fondurilor europene.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza