CORESPONDENȚĂ DIN IERUSALIM. Președintele Iohannis, întâlniri la nivel înalt în Israel

Președintele Klaus Iohannis începe o vizită în Istael, prilej cu care va avea întâlniri cu omologul său, cu primul ministru, cu preşedintele Parlamentului de la Ierusalim şi cu alte oficialităţi.

Adăugat: 6 Martie 2016
Ultima actualizare:6 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

Preşedintele României, Klaus Iohannis, începe o vizită de stat în Israel, la invitaţia omologului său Reuven Rivlin.

Şeful statului va avea întâlniri cu omologul său, cu primul ministru, cu preşedintele Parlamentului de la Ierusalim şi cu alte oficialităţi.

Cu ocazia vizitei în Israel, Klaus Iohannis se va deplasa şi în teritoriile palestiniene, pentru convorbiri cu oficiali ai Autorităţii de la Ramallah.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, este aşteptat în această seară la Ierusalim pentru o vizită de stat în Israel.

Mâine dimineaţă, preşedintele Reuven Rivlin şi Prima Doamnă, Nehama, vor găzdui, la reşedinţa preşedinţilor Statului Israel din Ierusalim, o ceremonie oficială de bun venit, pentru preşedintele României, Excelenţa Sa Klaus Iohannis, şi soţia lui, Carmen Iohannis.

După intonarea Imnurilor, cei doi preşedinţi vor trece în revistă Garda de onoare, înainte de o şedinţă de lucru în cadrul căreia se va discuta despre consolidarea relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări.

Tot luni este programată întrevederea cu premierul Benajamin Netanyahu.

Există oportunităţi pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale în multe domenii şi un interes reciproc pentru valorificarea potenţialului.

România şi Israelul au multe abordări comune în plan politic.

Marţi, la Knesset, va fi o primire oficială, cu covor roşu şi gardă militară.

Preşedintele României va fi salutat de la tribună de către Yuli-Yoel Edelstein, preşedintele Parlamentului israelian.

De asemenea, preşedintele României va vizita Memorialul Holocaustului Yad Vashem, unde va primi ample explicaţii despre holocaustul evreilor din România şi din teritoriile controlate.

La Yad Vashem preşedintele Klaus Iohannis va depune o coroană la Sala Amintirii, în memoria celor 6 milioane de victime ale nazismului şi fascismului.Autor:
Dragoş Ciocârlan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza