Cooperarea între armata română şi cea ucraineană, discutată la Cernăuţi

Aspecte privitoare la stadiul cooperării între armatele celor două ţări, proiectele comune în contextul cooperării militare internaţionale, precum şi provocările la adresa securităţii, au fost discutate în Ucraina.

Adăugat: 17 Martie 2017
Ultima actualizare:17 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General
trimite pe mail

Generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General, a efectuat ieri o vizită de lucru la Cernăuţi, Ucraina, la invitaţia omologului său.

În cadrul discuţiilor cu oficialii militari ucraineni au fost discutate aspecte privitoare la stadiul cooperării între armatele celor două ţări, proiectele comune în contextul cooperării militare internaţionale, precum şi provocările la adresa securităţii din regiunea Mării Negre şi a Europei de Sud-Est.

De asemenea, au mai fost abordate subiecte referitoare la participarea la exerciţii comune de instruire, atât în format bilateral, cât  şi multinaţional.

Totodată, a fost semnat "Planul activităţilor bilaterale ale forţelor armate române şi ucrainene pentru 2017-2018" - se precizează într-un comunicat al Ministerului Apărării de la Bucureşti.           
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
17 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza