Convorbiri la Palatul Victoria între preşedintele Portugaliei şi vicepremierul Oprea

Preşedintele Portugaliei, Anibal Cavaco Silva, a fost primit, la Palatul Victoria de vicepremierul Gabriel Oprea, care asigură conducerea operativă a activităţii guvernului.

Adăugat: 18 Iunie 2015
Ultima actualizare:18 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Gabriel Oprea, vicepremier, preşedintele UNPR
trimite pe mail

Convorbirile sunt axate mai ales pe relaţiile economice bilaterale.

De altfel, şeful statului portughez şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, au participat la un forum economic, în prezenţa unei importante delegaţii de oameni de afaceri din ambele state.

Gabriel Oprea, care exercită, în perioada 16 — 19 iunie, atribuțiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activității Guvernului, a adăugat că relațiile dintre România și Portugalia sunt "excelente".

"Este strategic pentru România, în relaţia cu dumneavoastră, pe toate palierele, producerea de energie, grupuri industriale, agroindustriale, construcţii, relaţiile dintre oamenii de afaceri portughezi aici, în România, sunt sprijinite cu guvernul român şi le privim cu toată încrederea", a spus Gabriel Oprea.

Şi preşedintele Anibal Cavaco Silva a apreciat relaţiile economice, culturale şi politice ca fiind foarte bune. El a subliniat că este important pentru oamenii de afaceri care îl însoţesc în această vizită să cunoască oportunităţi de investiţii în România.

"Relaţiile economice dintre ţările noastre au crescut în mod semnificativ, însă credem că putem să facem mult mai mult. Sunt însoţit de o delegaţie antreprenorială care cuprinde sectoare dinamice ale industriilor şi chiar de dimineaţă am fost la deschiderea forumului oamenilor de afaceri", a arătat acesta.

Conform datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, la începutul acestui an, în România îşi desfăşurau activitatea peste 500 de societăţi comerciale cu capital portughez, această ţară ocupând locul 21 în rândul investitorilor străini în ţara noastră.

În prezent, aproximativ 900 de companii portugheze dezvoltă relaţii comerciale cu parteneri români.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Angela Matei
Adăugat:
18 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza