Contribuţiile pentru drepturile de autor, plătite de angajatori

Normele de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă privind drepturile de autor vor fi modificate , astfel încât cetăţenii nu vor mai fi nevoiţi să stea la coadă pentru a-şi plăti contribuţiile pentru drepturile de autor.

Adăugat: 1 Septembrie 2010
Ultima actualizare:1 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul va modifica săptămâna viitoare normele de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind contribuţiile aferente drepturilor de autor, astfel încât angajatorul, nu cetăţeanul, va fi obligat să depună declaraţiile şi să achite contribuţiile, a declarat pentru Mediafax ministrul Mediului, Laszlo Borbely.
    

"Un act normativ pentru modificarea ordonanţei de urgenţă şi normelor de aplicare a fost discutat într-o primă lectură miercuri, în şedinţa Guvernului, iar documentul va intra zilele acestea pe circuitul de avizare, iar săptămâna viitoare modificările vor fi adoptate într-o nouă şedinţă a Executivului", a afirmat Borbely.


Borbely, ministru al Mediului şi vicepreşedinte executiv la UDMR, a afirmat marţi că Uniunea a cerut Guvernului modificarea normelor de aplicare a OUG 58/2010, în sensul că nu cetăţeanul, ci angajatorul să depună declaraţiile şi să achite contribuţiile.

    
Potrivit acestuia, propunerea Uniunii a fost acceptată ca principiu şi premierul a cerut ministrului Finanţelor ca, în şedinţa de miercurea viitoare, să vină cu aceste propuneri de modificare.


Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, marţi, că ordonanţa de urgenţă respectivă nu va fi schimbată şi că până la sfârşitul lunii septembrie va fi finalizat sistemul de plată on-line.
    

Săptămâna trecută , Casele de pensii şi agenţiile de  de şomaj au fost luate cu asalt de contribuabili şi s-au format cozi interminabile pentru plata contribuţiilor la drepturile de autor , în condiţiile în care nici funcţionarii nu au fost instruiţi cu privire la reglementările în vigoare privind plata contribuţiilor la drepturilor de autor şi la convenţiile civile.


Nemulţumiţi de modalitatea de plată a contribuţiilor pentru drepturile de autor şi de haosul din sistem, artiştii au protestat în faţa Ministerului de Finanţe, ameninţând cu greva fiscală.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
1 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza