Contribuabilii care nu au depus Declarația 600 vor beneficia de asigurări de sănătate

Guvernul lucrează la o ordonanță care va reglementa plata contribuțiilor de sănătate pentru Contribuabilii care nu au depus Declarația 600.

Adăugat: 6 Februarie 2018
Ultima actualizare:6 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorel Ştefan, vicepremier
trimite pe mail

Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă, care să reglementeze faptul că beneficiază de asigurare de sănătate şi contribuabilii care nu au depus Declaraţia 600, în urma amânării termenului, a declarat vicepremierul Viorel Ştefan, într-o conferinţă organizată de Bursa de Valori Bucureşti.

În chiar prima sa şedinţă, în 31 ianuarie, noul Guvern adopta o ordonanţă de urgenţă care prevedea că Formularul 600 va putea fi depus până la 15 aprilie, iar premierul Viorica Dăncilă afirma că, până la 1 martie, Ministerul Finanţelor Publice va găsi o soluţie astfel încât cei care au venituri din activităţi independente să depună o singură declaraţie.

La conferinţa de la Bursa de Valori, vicepremierul Viorel Ştefan a mai declarat că Guvernul caută soluţii şi pentru IT-işti, astfel încât - odată cu trecerea contribuţiilor în sarcina angajatului, salariile lor să nu se diminueze.

"Există un proiect în sensul aprobării unei scheme de ajutor de stat care să compenseze ceea ce ar putea să piardă din implementarea sistemului de transfer al contribuţiilor de la angajator la angajat. E în portofoliul Ministerului de Finanţe, se lucrează. Când o să avem forma finală, atunci putem să dăm şi detalii", a spus Viorel Ştefan.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza