Continuă protestele faţă de modificarea codurilor Penal şi de Procedură Penală

În Piaţa Victoriei, manifestaţia paşnică din faţa Guvernului a denegerat, după ce anumite grupuri dintre protestatari au aruncat în jandarmi

Adăugat: 1 Februarie 2017
Ultima actualizare:2 Februarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Manifestaţia paşnică din faţa Guvernului a denegerat, după ce anumite grupuri dintre protestatari au aruncat în jandarmi cu petarde, cu bucăţi de gheaţă, cu sticle şi chiar cu tomberoane de gunoi, incidente soldate cu cinci răniţi.

Reporterul RRA Mugur Mihăiţă a înregistrat reacţia celor care au urmărit intervenţia jandarmilor.

Reporter: Cum vi se pare faptul că intervine Jandarmeria?

-: Foarte bine, foarte bine face. Îşi merită soarta.

Reporter: Dar cine credeţi că sunt cei care au...

-: Galeria.

-: Galeriile.

-: Sunt galerii de fotbal, asta e singura explicaţie. Adică nu sunt oameni care au venit să scandeze într-adevăr împotriva guvernului şi ce au făcut ei. Au denaturat.

UPDATE Ora 22.00 Şi românii de peste graniţe au ieşit la proteste în semn de solidaritate cu cei din ţară. I-au scos în stradă aceleaşi nemulţumiri legate de adoptarea aseară în şedinţa de Guvern a unor modificări la Codurile Penal şi de Procedură Penală şi a proiectului de lege privind graţierea.

Corespondenţii noştri ne-au transmis că au fost câteva sute de români cu pancarte care au scandat paşnic la Roma, Paris, Madrid şi la Bruxelles. În niciunul dintre cazuri, însă, protestatarii români din străinătate nu au avut autorizaţie pentru miting; în consecinţă, nu s-au putut aduna mai mulţi şi nici să rămână mai mult timp.

UPDATE Ora 21.00, Constanţa - Coloana de maifestanti care strabate marile bukearde ale orasului este din ce in ce mai mare. Daca din fata Prefecturii Constanta au plecat aproximativ 700 de protestatari, in acest moment numarul lor a ajuns, conform estimarilor jandarmilor,  la peste 3.500.

UPDATE Ora 21.00, Resita - În Reşiţa, mii de oameni protestează de la ora 18, în Centrul Civic al oraşului faţă de adoptarea ordonanţei de Guvern privind modificarea codurilor penal şi de procedură penală şi a proiectului de lege referitor la graţiere. Manifestanţii cu pancarte şi steaguri cer demisia Executivului şi alegeri anticipate.

UPDATE Ora 21.00 Deva Câteva sute de persoane au protestat în această seară  și în  județul Hunedoara împotriva ordonanţei de modificare a Codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea.  Aproape 400 sute de oameni  s-au adunat în faţa statuii regelui Decebal, din Piaţa Victoriei, având asupra lor pancarte cu mesaje  împotriva acestor ordonanțe.
Protestatarii din Deva au rămas aproape două ore în Piaţa Victoriei, după care au plecat în marş spre clădirea Prefecturii Hunedoara, pe drum oprindu-se şi huiduind în faţa sediului filialei judeţene a PSD.

UPDATE Ora 20.30, Galaţi - Numarul protestatarilor a ajuns la 1.500. Oamenii au plecat, în marş, pe strada Brăilei, către Palatul de Justiție. Coloana se deplasează pe banda I de mers a autovehiculelor.

UPDATE- ora 20,10, Sibiu - La această oră (ora 20,10) numărul celor participă la marșul de protest de la Sibiu a crescut la peste 10.000, când coloana a ajuns în cartierul Hipodrom. Grupuri mari de oameni s-au alăturat pe traseu.

Oamenii își continua marșul de protest îndreptându-se acum spre cartierul Vasile Aron.

UPDATE: Ora 21.00 În Piaţa Victoriei din Capitală numărul protestatarilor depăşeşte 70.000, potrivit estimărilor forţelor de ordine.

UPDATE - Bucureşti- Ora 20.00 Oamenii au ieşit din nou în stradă, nemulţumiţi de modificările aduse de Guvern Codurilor Penal şi de Procedură Penală prin ordonanţă de urgenţă şi de proiectele de lege privind graţierea.

În Piaţa Victoriei din Capitală numărul protestatarilor se apropie de 60.000, potrivit estimărilor forţelor de ordine.

În ţară cel mai mare protest pare să fie cel de la Cluj-Napoca, unde sunt peste 15.000 de oameni adunaţi în centrul oraşului, după cum transmite corespondentul RRA Claudiu Pădurean, acum, în direct, şi el la Radio România Actualităţi.

Bună seara, Claudiu.

Reporter: Bună seara! În acest moment, coloana de protestatari se află în cartierul Mărăşti, este blocată în întregime Strada Dorobanţilor. Oamenii s-au adunat iniţial în Piaţa Unirii din Cluj, apoi au pornit în marş pe Bulevardul Eroilor. Organizatorii spun că în acest moment numărul de protestatari se apropie de 20.000, deoarece sunt grupuri mari de oameni care s-au alăturat protestatarilor pe parcurs. Nu există deocamdată niciun fel de estimare din partea forţelor de ordine cu privire la numărul oamenilor care scandează lozinci antiguvernamentale şi cer demisia guvernului. Deocamdată atât de la Cluj.

 A fost corespondentul RRA la Cluj-Napoca, Claudiu Pădurean

Ora 18.00.Bucuresti Câteva mii de oameni sunt în continuare în Piaţa Victoriei din Capitală, în faţa sediului Guvernului, potrivit estimărilor forţelor de ordine.Protestatarii sunt nemulţumiţi că aseară în şedinţa de Guvern s-a adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea codurilor Penal şi de Procedură Penală şi proiectul de lege privind graţierea.

Oamenii au pancarde, pe care am citit "Liberi la hoţie" şi "România trezeşte-te" .

Sunt de toate vârstele aici în Piaţa Universităţii.

Deocamdată este un protest paşnic, nu s-au înregistrat evenimente neplăcute, iar şoferii care ajung în Piaţa Victoriei claxonează în semn de solidaritate cu protestatarii.

Vreau să vă spun că încă de la orele prânzului, aceştia au venit în Piaţa Victoriei, au steaguri, au pancarde, sunt de toate vârstele.

Circulaţia nu este blocată aici în Piaţa Victoriei, practic numai Piaţa Victoriei este blocată, iar numărul protestatarilor ar fi din ce în ce mai mare pentru că ei continuă să vină aici în Piaţa Victoriei.

Protestele s-au reluat între timp şi în ţară - transmit corespondenţii RRA.

La ora 18 erau 2.000 de braşoveni plecaţi în marş dinspre Prefectură către Piaţa Sfatului şi alte câteva sute de persoane care protestează la această oră la Iaşi şi în Bistriţa-Năsăud.

Oamenii au ieşit deja în stradă şi în Târgu-Mureş, Timişoara, Sibiu Reşiţa, Constanţa şi Galaţi.Autor:
Ramona Alexandrescu
Editor:
Simona Mihaescu
Reporter:
Claudiu Pădurean
Adăugat:
1 Februarie 2017
Ultima actualizare:
2 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza