Continuă nemulţumirile în sistemul sanitar. Sindicaliştii ameninţă cu greva generală

Angajaţii din sistemul sanitar, nemulţumiţi de diferenţele de salarizare din sistemul bugetar, au anunţat că încep de săptămâna viitoare proteste, care vor culmina cu o grevă generală pe 31 octombrie.

Adăugat: 16 Septembrie 2016
Ultima actualizare:16 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: arhiva
trimite pe mail

Reprezentanţii acestora au ieşit nemulţumiţi de la întâlnirea pe care au avut-o ieri cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi cu cel al Muncii, Dragoş Pâslaru.

Sindicaliştii cer în continuare eliminarea inechităţilor din ordonanţa de guvern, prin care au crescut doar salariile anumitor categorii de angajaţi.

Sindicaliştii au declarat la final că discuţia a fost una tehnică şi au criticat autorităţile că nu au venit cu date concrete.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a amintit încă o dată care sunt revendicările salariaţilor din sănătate:

"Introducerea personalului în totalitate tehnic administrativ în Ordonanţa 20, de asemenea, rezolvarea de urgenţă a diferenţelor majore între spitalele neclinice şi spitalele clinice şi asistenţă medicală între studii postliceale şi studii superioare, neavând o fişă suplimentară de post şi introducerea de urgenţă şi creşterea veniturilor pentru colegii noştri din asistenţa socială, care sunt cei mai prost plătiţi bugetari din acest moment din România", a arătat acesta.

Prezent în Consiliul Naţional Sanitas, ministrul muncii, Dragoş Pâslaru, a declarat că nemulţumirile sindicaliştilor vor fi rezolvate doar prin Legea salarizării unitare şi nu prin alte ordonanţe de guvern.

"Am lansat deja o primă invitaţie pentru confederaţii săptămâna viitoare, la o primă consultare pe partea de principii care a fost deja agreată în guvern şi chiar dorim să avem o anumită finalitate cu această legislaţie de salarizare unitară", a explicat Dragoş Pâslaru.

Sindicaliştii "Sanitas" au anunţat începerea protestelor, ce se vor finaliza cu o grevă generală programată pentru data de 31 octombrie.

Miniştrii Muncii şi Sănătăţii, Dragoş Pâslaru şi Vlad Voiculescu, şi-au reafirmat într-un comunicat disponibilitatea de a continua dialogul început cu reprezentanţii Federaţiei "Sanitas", pentru a găsi soluţii la problemele din sistemul medical.Autor:
Marilena Frâncu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza