Continuă negocierile la Ministerul de Finanţe

Liderii sindicali din finanţe se întâlnesc miercuri, din nou, cu reprezentanţii ministerului de resort, pentru a analiza listele cu angajaţii care trebuie să primească stimulente pentru lunile august şi septembrie.Foto:Agerpres

Adăugat: 20 Octombrie 2010
Ultima actualizare:20 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Marţi,  au fost aprobate unele dintre listele sosite din teritoriu, iar angajaţii respectivi vor primi cel mai probabil astăzi banii în conturi, a declarat preşedintele Sindicatului Funcţionarilor Publici, Liviu Toader.
Între timp,  la nivelul ţării , câteva zeci de funcţionari publici au oprit activitatea, nemulţumiţi de întârzierea plăţilor.
De la 1 octombrie, o valoare medie a stimulentelor obţinute anul trecut va fi introdusă în salariul de bază, potrivit unui proiect de lege adoptat marţi, de deputaţi.  
Sub incidenţa acestei legi intră şi cei care lucrează la Ministerul Finanţelor şi care primeau un salariu de bază la valoarea minimă şi stimulente de aproximativ un salariu şi jumătate.

 Potrivit noii legi, aceste stimulente sunt înlocuite cu unul mediu, care este introdus în salariul de bază. După adoptarea legii în plenul Camerei Deputaţilor, din partea PDL, ministrul finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a susţinut că salarizarea prin intermediul stimulentelor nu era una transparentă.

 
"S-a făcut o dreptate. Toţi miniştrii de finanţe până în momentul de faţă au promovat un sistem care nu a fost un sistem corect", a declarat Ialomiţianu.

 
Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a susţinut că legea este nedreaptă pentru că nu face ceea ce trebuie pentru salariaţii bugetari.  

 
"Pentru următoarele trei luni, se face o oarecare dreptate pentru acest personal. Numai că, după cum ştiţi, legea acţionează până la 31 decembrie. De la 1 ianuarie, aceşti oameni vor fi în aceeaşi situaţie cum au fost până astăzi", a precizat deputatul PNL.

 
Acest proiect de lege nu a primit girul PSD, care s-a abţinut de la vot, informează redactorul RRA.


 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza