Continuă maratonul audierilor miniștrilor cabinetului Ciucă

Toţi candidaţii care au ajuns până acum în comisiile de specialitate din Parlament au primit aviz favorabil.

Adăugat: 24 Noiembrie 2021
Ultima actualizare:25 Noiembrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Camera Deputaților
trimite pe mail

Continuă audierile miniştrilor propuşi să facă parte din Cabinetul Nicolae Ciucă.

Toţi candidaţii care au ajuns până acum în comisiile de specialitate din Parlament au primit aviz favorabil.

Cătălin Predoiu, propus de PNL, revine la Ministerul Justiţiei.

El declara în timpul audierilor că actul de justiţie nu îşi atinge scopul din cauza legislaţiei greu de aplicat şi a făcut un apel la procurori să accelereze lupta împotriva corupţiei şi crimei organizate. Cătălin Predoiu mai spune că trebuie rezolvate problemele pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Cătălin Predoiu: În continuare avem restanţe în Mecanismul de Cooperare şi Verificare în justiţie, pe care va trebui să le îndeplinim integral, dacă dorim să eliberăm justiţia şi ţara noastră de un uriaş semn de întrebare asupra capacităţii noastre de a oferi dreptate tuturor.

Candidat pentru nou mandat la Ministerul Energiei, Virgil Popescu a declarat că nu există probleme privind alimentarea cu gaze naturale în România pentru această iarnă.

Virgil Popescu: Nu există plan naţional de urgenţă, dar eu vreau să infirm categoric orice tip de aceste zvonuri. Văd că, din când în când, este reluat, aşa ca un laitmotiv, probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale. Eu nu pot să văd decât eventuale interese ale unora de a creşte preţul pe piaţă. Am văzut doar o declaraţie reglementatorului german, că amână avizarea lui Nord Stream II şi imediat au crescut preţurile. La fel văd că cineva încearcă şi în România acest lucru.

Cseke Attila a primit aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului pentru funcţia de ministru al Dezvoltării

Cseke Attila, care a primit aviz pozitiv astăzi din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, a declarat la audieri că descentralizarea administraţiei publice şi punerea în aplicare a obiectivelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, mai ales a investiţiilor în infrastructură, vor fi priorităţile mandatului său.

El a susţinut că va fi implementat şi Programul 'Anghel Saligny', care va permite îmbunătăţirea şi modernizarea infrastructurii de apă, gaz, canalizare şi drumuri.

Cseke Attila: Provocările care sunt în faţa Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei privesc: Codul administrativ, a cărui revizuire, completare, modificare va trebui făcută; ceea ce a funcţionat bine, trebuie să rămână, unde sunt probleme şi contradicţii, va trebui să intervenim; Codul de procedură administrativă, care este un proiect ambiţios - România nu a avut niciodată, cel puţin în aceşti 31 de ani, Cod de procedură administrativă - Codul finanţelor publice locale. Ne propunem ca, după aprobarea legii bugetului de stat pe anul viitor, să se cristalizeze un format de cod al finanţelor publice locale, astfel încât să avem o predictibilitate, o continuitate pe ce înseamnă finanţarea autorităţilor locale./csimion/cpodea

Toţi miniştrii de PSD, PNL şi UDMR audiaţi până acum au primit avize favorabile. Votul de încredere pentru noul guvern este programat mâine.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Noiembrie 2021
Ultima actualizare:
25 Noiembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza