Continuă manifestările pro sau contra Roşia Montană

Proiectul Roşia Montană generează în continuare manifestări pro şi contra explotării aurului de la Roşia Montană. Aidoma populaţiei României şi politicienii s-au împărţit în două tabere.

Adăugat: 6 Septembrie 2013
Ultima actualizare:6 Septembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sindicatul "Viitorul Mineritului" Roşia Montană organizează, vineri, în centrul comunei, un miting de susţinere a începerii exploatării miniere.

Mitingul, la care ar urma sa participe aproximativ 100 de persoane, este considerat de organizatori o replică la protestele împotriva exploatării.

Astfel de proteste au fost organizate în mai multe oraşe. 

Un miting, urmat de un marş de protest împotriva proiectului Roşia Montană a fost autorizat pentru vineri, şi de Primăria Galaţi.

Autorizaţia vizează proteste la sfârşitul acestei săptămâni şi la sfârşitul săptămânii viitoare.

Protestele împotriva proiectului exploatarii miniere de la Roşia Montană au început la sfârşitul săptămânii trecute, după ce guvernul a adoptat un proiect de lege în acest sens.

Proiectul de lege a fost trimis Parlamentului şi va fi analizat de o comisie specială.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că Birourile permanente ale celor două Camere vor fi convocate la începutul săptămânii viitoare în vederea înfiinţării comisiei speciale.

"Ceea ce trebuie să facem noi ca să nu creăm o dezbatere fără fond, este să construim o comisie specială formată din senatori şi deputaţi, care să analizeze cu celeritate şi care să prezinte grupurilor politice parlamentare care este opinia şi cum trebuie promovat acest proiect de lege. Responsabilitatea aparţine Parlamentului României, aşa cum a stabilit Guvernul. Este un proiect de lege, ne uităm la el. Trebuie să luăm o decizie în interesul naţiunii române şi a românilor. Mergem pe acest proiect şi generăm locuri de muncă acolo, sau efectul de protecţie a mediului şi cealaltă zonă, care susţine blocarea acestui proiect, este mult mai apropiată de adevăr", a spus Zgonea.

Adoptarea proiectului de lege de către guvern a declanşat o serie de proteste în mai multe oraşe la sfârşitul săptămânii trecute.

La Bucureşti s-au înregistrat deja proteste în cinci seri consecutive la care au participat peste o mie de persoane.

Protestatarii din Capitală se opun expolatării miniere de la Roşia Montană şi acuza presa că ignora sau nu reflectă corect protestele.Autor:
Sergiu Şteţ
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Septembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza