Continuă consultările la Palatul Cotroceni

La Cotroceni sunt programate, şi astăzi, consultări cu formaţiunile care au intrat în noul parlament, înainte ca preşedintele Klaus Iohannis să anunţe dacă acceptă ca Sevil Shhaideh, să devină prima femeie prim-ministru în România.

Adăugat: 22 Decembrie 2016
Ultima actualizare:22 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Este propunerea coaliţiei majoritare PSD-ALDE, iar liderul social democrat, Liviu Dragnea, a spus că are deplină încredere în ea şi că prin această nominalizare îşi asumă întreaga responsabilitate a guvernării.  

Reprezentanţii PMP şi cei ai grupului minorităţilor naţionale încheie, astăzi, a doua rundă de consultări pe care preşedintele Klaus Iohannis le-a avut cu partidele şi formaţiunile politice din noul parlament.

Ieri, şeful statului a discutat cu liderii PSD şi ALDE, singurii care au venit până acum cu o propunere de premier.

Sevil Shhaideh este persoana nominalizată şi rămâne de văzut dacă preşedintele Klaus Iohannis va fi de acord cu această propunere şi o va desemna să formeze noul guvern.

UDMR a anunţat că va vota în parlament propunerea coaliţiei PSD-ALDE, însă PNL şi USR nu sunt de acord cu nominalizarea şi vor monitoriza din opoziţie punerea în practică a programului de guvernare.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Oana Bâlă
Adăugat:
22 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza