Continuă audierile privind gaura din buget

Astăzi va da explicaţii în faţa parlamentarilor secretarul de stat în Ministerul de Finanţe, Daniela Pescaru.

Adăugat: 19 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:19 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Continuă şi astăzi audierile în Comisiile parlamentare de buget-finanţe privind rectificările bugetare făcute de Cabinetul Cioloş.

În faţa senatorilor şi deputaţilor vine secretarul de stat în Ministerul de Finanţe,  Daniela Pescaru.

Verificările au loc după acuzaţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, potrivit căruia există o neconcordanţă de 10 miliarde de lei între veniturile prognozate şi cele efective în bugetul pe anul trecut.

Audierile de ieri s-au desfăşurat cu uşile închise.

Ieri au răspuns întrebărilor adresate de parlamentari vicepreşedintele ANAF, Doru Petru Dudaş şi mai mulţi reprezentanţi din Ministerul Fondurilor Europene.

Membrii comisiilor de specialitate au decis ca audierile să aibă loc cu uşile închise.

La finalul întâlnirilor, senatorul Viorel Arcaş a declarat că sunt nelămuriri legate de veniturile nefiscale şi în privinţa fondurilor europene.

"Au vorbit de la ANAF despre veniturile fiscale. Problema mare este la cele nefiscale. La fonduri europene nu ne-am lămurit, acolo este o creştere spectaculoasă, când la fonduri europene ai realizări la sumele respective de 5% pe tot anul şi în decembrie ajungi la 110, ca şi prognoză vorbesc, 110 şi cu 95 fac 200 şi faci într-o lună ce nu ai făcut în 11 luni", a spus Viorel Arcaş.  

Comisiile parlamentare de buget-finanţe cu termen până la finalul săptămânii viitoare să formuleze un raport cu privire la modul în care s-au realizat rectificările bugetare în 2016.


 Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
19 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza