Continuă audierile DNA în dosarul retrocedărilor ilegale

Trei parlamentari - Ilie Sârbu, Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam - s-au prezentat la sediul DNA Brașov, pentru a fi audiați în dosarul restituirii ilegale a aproximativ 90.000 de hectare de pădure şi 100 de hectare de teren agricol.

Adăugat: 15 Octombrie 2014
Ultima actualizare:15 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Viorel Hrebenciuc, deputat PSD
trimite pe mail

La sediul teritorial al Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Braşov continuă audierile în dosarul restituirii ilegale a aproximativ 90.000 de hectare de pădure şi 100 de hectare de teren agricol.

Trei judecători ar fi implicaţi în aceste retrocedări, susţin procurorii, care au invitat astăzi pentru discuţii şi trei parlamentari.

Judecătoarea Anca Adam de la Tribunalul Braşov, despre care procurorii spun că ar fi implicată în retrocedările ilegale alături de alţi doi colegi de la Tribunalul Covasna, a fost adusă la audieri cu o maşină a poliţiei.

În dosar sunt implicaţi, pe lângă cei trei judecători, doi avocaţi, unul din Baroul Braşov şi unul din Covasna.

Au mai fost prezenţi la DNA Braşov şi trei parlamentari social democraţi: Ilie Sârbu, Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, ultimul, soţul judecătoarei Adam de la Tribunalul Braşov.

Senatorul Hrebenciuc a declarat că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de inculpat, dar ceilalţi doi colegi ai săi nu au făcut precizări privind calitatea lor în dosarul menţionat.

Potrivit surselor citate de reporterii Radio România Actualităţi, în aceeaşi cauză sunt vizaţi şi prinţul Paul, nepotul nelegitim al regelui Carol al II-lea şi soţia sa.

După percheziţiile efectuate la domiciliul lor din Bucureşti, cei doi vor fi chemaţi la DNA Braşov, existând suspiciunea că ar fi încercat să obţină retrocedarea unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare în judeţul Suceava.Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
15 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza