Constantin Duţu, membru în CNA a provocat un incident la Parlament

Constantin Duţu, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, a fost dat afară, miercuri, din şedinţa comisiilor reunite de cultură ale parlamentului, după ce a scos pe masă un pistol.

Adăugat: 23 Iunie 2011
Ultima actualizare:23 Iunie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Pistolul era o  jucărie


Constantin Duţu a fost invitat, miercuri, de comisiile pentru cultură pentru a da explicaţii în legătură cu unele informaţii potrivit cărora a primit condamnări penale înainte de 1989 în România şi Italia, motiv pentru care nu ar mai fi compatibil cu funcţia pe care o deţine în CNA.


În timp ce nega faptul că are condamnări penale, Constantin Duţu a scos un pistol de jucărie şi l-a arătat senatorului Sergiu Nicolaescu şi deputatului Raluca Turcan, preşedinţii comisiilor de cultură.


El a spus că acest pistol de jucărie a fost motivul pentru care Securitatea, înainte de 1989, i-a înscenat două procese, care nu s-au finalizat în niciun fel.


Gestul lui Constantin Duţu a fost criticat însă atât de parlamentarii puterii dar şi  de cei ai opoziţiei, ca fiind neadecvat unei persoane care deţine o funcţie de demnitar.


Deputatul PDL,  Raluca Turcan a afirmat că va cere explicaţii celor în drept, pentru a afla cum a putut avea la el Constantin Duţu un pistol, fie el şi de jucărie.


Potrivit unor informaţii oficiale obţinute de presă, persoanele cu rang de demnitar, categorie din care face parte şi Constantin Duţu, nu sunt verificate de SPP atunci când intră în Parlament.
 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Iunie 2011


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza