Consolidarea parametrilor macro-economici, obiectiv major al programului de guvernare

"Un guvern deschis şi transparent, în dialog în dialog cu instituţiile administraţiei publice, centrale şi locale, cu societatea civilă", se arată în primul punct al noului program de guvernare.

Adăugat: 16 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:16 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premier desemnat
trimite pe mail

Programul de guvernare depus în această dimineaţă la Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor prevede, printre altele, că obiectivul major al Executivului este consolidarea parametrilor macro-economici şi a perspectivelor de dezvoltare durabilă a ţării.

România va trebui să se poziţioneze ferm în contextul geopolitic actual care devine din ce în ce mai complex şi dificil, se mai arată în programul de guvernare.

Un alt punct al programului de guvernare este cel referitor la "afirmarea mai puternică a României ca actor strategic în plan regional, european şi internaţional".

Potrivit acestui punct, se are în vedere "consolidarea profilului României ăn UE şi NATO şi a dezvoltării parteneriatului startegic cu SUA".

Din programul de guvernare nu lipseşte nici referirea la justiţie şi corupţie.

Potrivit documentului, Guvernul Cioloş susţine "fără rezerve independenţa justiţiei şi continuarea luptei împotriva corupţiei.

De asemenea, noul executiv îşi propune în programul de guvernare, "organizarea de alegeri libere, în deplină transparenţă şi legalitate".

Totodată, documentul mai prevede ca Guvernul Cioloş să fie "un guvern deschis şi transparent", în dialog cu instituţiile democratice şi cu societatea ca actor politic, ceea ce presupune inclusiv crearea unei platforme online de interacţiune sistematică între Guvern şi societate.

AICI PROGRAMUL DE GUVERNAREAutor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alina Stănuţă
Adăugat:
16 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza