Consiliul Concurenţei investighează majorarea salariilor medicilor

Consiliul Concurenţei investighează modul în care au fost majorate cu 25% salariilor medicilor.

Adăugat: 9 August 2016
Ultima actualizare:9 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sunt vizatate ministerele Sănătăţii şi Finanţelor şi Casa Naţională de Asigurări.

Consiliul trebuie să stabilească dacă spitalele private sunt sau nu discriminate atunci când vine vorba despre decontarea serviciilor medicale.

Potrivit unui comunicat, există suspiciunea că pentru a asigura banii necesari creşterii salariilormedicilor guvernul a majorat tarifele pentru serviciile din sistemul public de sănătate decontate de Casa de Asigurări.

AICI COMUNICATUL Consiliului Concurenţei

Liderul Federatiei Sanitas, Marius Sepi, a spus că din punctul său de vedere nu este vorba de o discriminare, atâta timp cât consultaţiile din mediul privat sunt mult mai scumpe decât cele prestate în sistemul public de stat. 

"Operatori privaţi s-au plâns că pentru acelaşi tip de servicii ei sunt plătiţi mai prost de Casa Naţională de Sănătate decât spitalele de stat. Acest gen de investigaţie împotriva unor autorităţi publice poate să rezulte în cel mai rău caz pentru respectiva autoritate, sunt o solicitare pentru a modifica cadrul legal pe care l-am investigat", a explicat el. 

Dacă inspectorii de la Consiliul Concurentei vor ajunge la concluzia că sistemul privat a fost nedreptăţit, executivul va fi obligat să găsească o altă soluţie pentru a le putea da banii în plus medicilor.Autor:
Constanța Comănici
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza