Consilierii locali şi judeţeni nu îşi mai pierd mandatul

Deputaţii din Comisiile Juridică şi de Administraţie au votat un amendament potrivit căruia nu-şi pierd mandatul cei care au beneficiat de măsurile ordonanţei de urgenţă, 55, cu privire la migraţia aleşilor locali.

Adăugat: 24 Februarie 2015
Ultima actualizare:24 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Legea privind OUG 55/1914, a fost reanalizată de Comisiile parlamentare de specialitate pe baza deciziei Curţii Constituţionale care a declarat documentul legislativ neconstituţional.

Amendamentul a fost propus de grupul parlamentar PSD şi a trecut cu 24 de voturi pentru, 14 împotrivă şi două abţineri.

Potrivit Agerpres amendamentul precizează că:Toate efectele juridice produse ca urmare a exprimării opţiunii aplicării ordonanţei se păstrează în integralitate.

La dezbaterile din comisii, deputaţii PNL au cerut din nou fără câştig de cauză ca aleşii locali care au plecat la alt partid faţă de cel pe listele căruia au candidat să-şi piardă mandatul.

Vicepreşedintele Comisiei Juridice, deputatul Ciprian Nica a declarat că nu efectele "OUG 55, rămân aplicabile".

"În urma discuţiilor şi a negocierilor între PNL şi PSD, pe de o parte, şi celelalte grupuri parlamentare, s-a decis totuşi că este bine să ştim ce se întâmplă cu cei care au trecut la alte partide. Şi atunci noi, astăzi, am luat în discuţie acest amendament, prin care am stabilit că toate efectele juridice, politice sau de altă natură, datorită trecerii la alte partide, ca efect al OUG 55, rămân aplicabile pentru că nu-şi pierd mandatul, pentru că nu are rost să creăm o majoritate juridică pentru că vor unii sau alţii", a declarat vicepreşedintele Comisiei juridice,  a spus Ciprian Nica, citat de Agerpres.

Proiectul de lege va fi supus mâine votului Camerei Deputaţilor.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Iulia Gherman
Adăugat:
24 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza