Conservatorii, favoriți în sondaje la alegerile din Spania

Conservatorii sunt favoriţi în sondaje şi pentru scrutinul de astăzi, însă fără majoritate, ceea ce va obliga la acorduri şi alianţe încheiate şi formate pe afinităţi ideologice.

Adăugat: 20 Decembrie 2015
Ultima actualizare:20 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Spaniolii îşi aleg astăzi parlamentarii, sub supravegherea forţelor de ordine, suplimentate din cauza nivelului ridicat de alertă antiteroristă.

La ora locală 14:00, votaseră 36,9% din spanioli, cu aproape 1% mai puţin decât în urmă cu patru ani la aceeaşi oră, conform datelor furnizate de Ministerul Interne.

Andaluzia este regiunea cu cea mai mare scădere faţă de anul 2011, iar în regiunea Madridului, peste 40% din electori s-au prezentat la urne în primele ore ale zilei.

Pentru a urmări alegerile, datele de participare şi număratoarea voturilor, Guvernul a pus la dispoziţie aplicaţia mobilă elecctionesgenerales2015.

La ora locală 22:30, vom putea afla primele rezultate oficiale parţiale.

Aşa cum indică sondajele din campania electorală, formaţiunea care câştigă alegerile de astăzi poate fi învingătoare cu mai puţin de 30%, ceea ce obligă viitorul guvern la dialog şi acorduri cu alte partide

Estimări: niciunul dintre partidele traditionale nu va obține majoritatea

Potrivit corespondentului nostru, se preconizează că niciunul dintre partidele tradiţionale, Popular sau Socialist, nu va obţine majoritatea necesară guvernării, odată cu intrarea în parlament a formaţiunilor nou înfiinţate.

Spaniolii ar putea avea, în urma alegerilor de astăzi, un parlament divers şi cu oameni foarte tineri.

Analiştii vorbesc despre înlocuirea unei generaţii şi despre o schimbare în politica spaniolă, dominată în ultimii aproape 40 de ani de partidele tradiţionale: Popular şi Socialist.

Conservatorii sunt favoriţi în sondaje şi pentru scrutinul de astăzi, însă fără majoritate, ceea ce va obliga la acorduri şi alianţe încheiate şi formate pe afinităţi ideologice.

Astfel, Mariano Rajoy s-ar putea vedea obligat să ceară sprijinul tânărului Albert Rivera de la Ciudadanos, iar Pedro Sanchez, candidatul şi liderul socialiştilor, să colaboreze cu Pablo Iglesias de la Podemos.

Principalii candidaţi au votat în această dimineaţă la Madrid şi la Barcelona.

Primele date de participare vor fi anunţate la ora locală 14:30.

La alegerile generale din 2011, participarea totală a fost de peste 70%, iar câştigător cu majoritate absolută a fost Partidul Popular.Autor:
Anamaria Damian
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza