Congresul UDMR s-a încheiat

Lucrările Congresului UDMR, care s-a ţinut la Oradea, timp de două zile, s-a încheiat, duminică, după ce a fost adoptat noul Statut şi Programul Politic al UDMR.

Adăugat: 27 Februarie 2011
Ultima actualizare:27 Februarie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Update-Congresul UDMR de la Oradea s-a încheiat duminică la prânz, după ce s-a votat noul Statut al Uniunii şi Programul Politic.Ultimul punct, al ordinei de zi,  a fost adoptarea unei rezoluţii la propunerea noului preşedinte, Kelemen Hunor în legătură cu legea dublei cetăţenii din Ungaria.În documentul adoptat de delegaţii Uniunii,  se precizează că această lege este un act normativ necesar, care a fost susţinut de toate partidele politice din Ungaria.UDMR solicită,însă, guvernului ungar să adopte şi o serie de măsuri care să sprijine rămânerea maghiarilor pe pământul lor natal, măsuri care să fie aplicate în paralel cu legea dublei cetăţenii.Anterior s-a votat Programul Politic al Uniunii, adoptat cu doar trei abţineri şi nici un vot împotrivă.Au mai fost adoptate documente referitoare la relansarea economiei şi la recensământul din 2011.La finalul Congresului, delegaţii veniţi la Oradea, au  participat  la recepţia de final.Se încheie astfel,  al X-lea Congres al UDMR,  la care, după 18 ani, Uniunea şi-a ales un nou preşedinte, în persoana lui Kelemen Hunor.


 

Noul preşedinte al Uniunii, Kelemen Hunor, a schiţat în linii mari, sâmbătă, după câştigarea alegerilor interne, viitorul politic al UDMR.
 Noul lider al UDMR vrea semnarea protocolului cu partenerii de guvernare

Deşi a declarat că UDMR rămâne o formaţiune deschisă dialogului, Kelemen Hunor a spus că în acest moment nu există motive pentru părăsirea coaliţiei de guvernare.
În programul său politic este prevăzută şi constituirea unui consiliu economic al UDMR, care să elaboreze programe de revigorare a economiei.
 Sâmbătă seara, după alegerea sa în funcţia de preşedinte al UDMR, Kelemen Hunor a declarat,  pentru postul  public de radio, că Uniunea nu îşi trădează partenerii de guvernare.El a reafirmat că, până acum, PDL-ul a respectat termenii protocolului coaliţiei, deci UDMR nu are de ce să iasă de la guvernare."Noi am spus de fiecare dată: respectăm înţelegerile făcute până când funcţionează, până când există respectul reciproc şi până când cuvântul dat este respectat. Şi este foarte important şi pentru colegii din opoziţie să ştie, şi pe termen lung, şi pe termen foarte lung, că UDMR nu trădează. UDMR niciodată nu a trădat niciun partener şi nu va trăda. În acest moment, noi suntem într-o coaliţie. Lucrurile în 2010 au mers, din punctul nostru de vedere, din punct de vedere al colaborării cu PDL, bine", a subliniat noul lider al Uniunii.
În acelaşi interviu, Kelemen Hunor a mai arătat că, prin asigurarea majorităţii în Camera Deputaţilor, speră să se poată adopta legea minorităţilor naţionale, care este una dintre priorităţile UDMR.Kelemen Hunor ocupă în actualul executiv, funcţia de ministru al Culturii şi Patrimoniului Naţional.

 Autor:
Dan Carp
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Andrei Şerban
Adăugat:
27 Februarie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza