Congres Extraordinar PRM, organizat de contestatarii lui Vadim Tudor

Dumitru Badea, organizatorul Congresului, susţine că pe ordinea de zi de află o propunere de excludere a lui Vadim Tudor din PRM, propunere care va fi supusă votului delegaţilor.

Adăugat: 27 Iulie 2013
Ultima actualizare:27 Iulie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Dumitru Badea, organizatorul Congresului
trimite pe mail

Delegaţi din peste 30 de filiale ale Partidului România Mare se  reunesc, sâmbătă, la Alba Iulia, pentru a participa la Congresul Extraordinar al PRM, organizat de liderii partidului care în urmă cu două luni l-au revocat din funcţia de preşedinte al PRM pe Corneliu Vadim Tudor.

Dumitru Badea, preşedintele filialei PRM Neamţ şi organizatorul congresului a declarat că vor fi reconfirmate deciziile luate în Plenara Consiliului Naţional al PRM, din 15 iunie, când, odată cu revocarea din funcţie a lui Corneliu Vadim Tudor, au fost dizolvate Comitetul Director şi Biroul Permanent ale partidului.

"Ne-am propus să analizăm în acest conclav foarte important, cu reprezentanţii a peste 30 de filiale, delegaţi aleşi în conferinţele extraordinare judeţene, ce s-a întâmplat cu PRM şi posibilităţile ca partidul să revină pe scena politică a României. Vor fi reconfirmate hotărârile luate în Plenara PRM, inclusiv revocarea din funcţie a lui Corneliu Vadim Tudor şi vor fi alese noi organe de conducere. Vom adopta şi alte câteva hotărâri care să înlesnească noilor organe să îşi facă datoria, înlesniri pentru dialog politic şi cu organele de stat, cu societatea civilă, ca să întărim partidul", a declarat Dumitru Badea pentru Agerpres.

Propunere de excludere a lui Corneliu Vadim Tudor

Badea a precizat că se va supune la vot o propunere de excludere a liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor.

"El nu mai are ce căuta în fruntea PRM. Probabil va exista propunerea de excludere dar trebuie analizată cu discernământ. El rămâne fondator al PRM şi ar fi păcat să fie exclus dar vedem ce vor vota delegaţii. Poate rămâne doar cu o atenţionare", a spus Bantea.

Aripa Badea - Funar versus Vadim

La iniţiativa lui Dumitru Badea, pe 15 iunie a fost organizată plenara Consiliului Naţional al PRM, care a hotărât revocarea din funcţia de preşedinte al partidului a lui Corneliu Vadim Tudor şi dizolvarea Comitetului Director şi a Biroului Permanent.

În cadrul aceleiaşi şedinţe au fost numite noi foruri de conducere interimare, mai puţin preşedintele interimar, preşedintele executiv şi secretarul general.

Totodată, Dumitru Badea (PRM Neamţ), Gheorghe Funar (PRM Cluj) şi Ioan Bâldea (PRM Bucureşti) au fost desemnaţi să se ocupe de coordonarea şi pregătirea Congresului Naţional al PRM din 27 iulie în care vor fi alese noile structuri de conducere.

Corneliu Vadim Tudor nu a recunoscut Consiliul Naţional şi a contestat în instanţă deciziile luate la Plenară.

Totodată, pe 20 iulie, Corneliu Vadim Tudor a organizat un Congres Extraordinar al PRM în care a fost reales preşedinte al partidului. Dumitru Badea, Ioan Bâldea dar şi Gheorghe Funar au fost excluşi din partid de Corneliu Vadim Tudor.

Corneliu Vadim Tudor: Congresul de la Alba Iulia, total ilegal

Preşedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, a calificat vineri drept ilegală convocarea Congresului PRM, care se va desfăşura la Alba Iulia.

"Ei sunt câteva sute de persoane. PRM are 300.000 de membri. (...) Dumitru Badea are 74 de ani, Gheorghe Acatrinei are 85 de ani. Aştia revigorează partidul?", a declarat, pentru Agerpres, Vadim Tudor, care a acuzat că organizatorii congresului de la Alba Iulia ar vrea să pună PRM "la picioarele" lui Dan Voiculescu.

"Acest congres e total ilegal. Plenara făcută de ei pe 15 iunie e făcută cu o ştampilă falsă. Pe hârtiile lor apare o ştampilă pe care scrie Biroul Permanent al PRM, care nu e persoană juridică, e organ de conducere convenit între noi. O făcătură ordinară în spatele căreia a stat (...) Funar pe care Biroul permanent l-a dat afară. Aşa cum şi-a băgat partidul, PUNR, în groapă, aşa vrea să bage şi PRM", a afirmat Corneliu Vadim Tudor.

El a precizat că nu se va duce la Alba Iulia întrucât contestatarii săi nu trebuie luaţi în seamă şi trebuie "să dovedească în justiţie dacă sunt legali".
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
27 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza