Condamnaţii pentru corupţie sau violenţe, excluşi de la graţiere

Dezbaterea publică pe tema ordonanţelor de urgenţă care vizează graţierea şi modificarea Codurilor Penale se desfăşoară la Ministerul Justiţiei.

Adăugat: 30 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:30 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE ora 13.00 La Ministerul Justiţiei este în plină desfăşurare, la această oră, dezbaterea publică pe tema ordonanţelor de urgenţă care vizează graţierea şi modificarea Codurilor penale.

La discuţii, alături de ministrul de resort, Florin Iordache, participă şi directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi secretari de stat din minister.

Prima parte a dezbaterii publice, de aici, de la Ministerul Justiţiei s-a încheiat, precizează reporterul RRA

La ea au participat aproximativ 100 de persoane, simpli cetăţeni sau reprezeuntanţi ai unor ONG-uri.

La început, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a precizat că această dezbatere se organizează potrivit legii şi a prezentat temele ei: proiectul de ordonanţă de urgenţă privin graţierea şi modificarea Codurilor Penal şi cel de Procedură Penală.  

"Vom discuta despre cele două proiecte de acte normative care se află acum în dezbatere publică. Discutăm despre un proiect al Legii graţierii, de acest proiect vreau să fac precizarea de la început că nu vor beneficia nici violatorii, nici criminalii, nici cei care sunt acuzaţi de fapte de corupţie, şi condiţia principală pe care noi am pus-o este aceea de recuperare a prejudiciului", a explicat el.  

Despre graţiere, unele persoane care au luat cuvântul au susţinut demersul, pentru că penitenciarele sunt supraaglomerate, iar altele s-au pronunţat împotriva lui.

Despre modificarea Codurilor Penal şi cel de Procedură Penală vorbitorii s-au pronunţat împotrivă şi au cerut ca modificările să fie trecute prin legislativ, adică cu dezbatere parlamentară.

Acum este pauză, după care va urma a doua parte a dezbaterii publice, mai precizează reporterul RRA. 

La discuţii, alături de ministrul de resort, Florin Iordache, participă şi directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi secretari de stat din minister.

În deschiderea dezbaterii, ministrul Justiţiei a reafirmat că aceste ordonanţe îi exclud pe cei condamnaţi pentru corupţie sau violenţe, aşa cum prevedea o primă formă a documentelor.

"Vom discuta despre cele două proiecte de acte normative care se află acum în dezbatere publică. Discutăm despre un proiect al legii graţierii. Acest proiect, vreau să fac precizarea de la început, că nu vor beneficia nici violatorii, nici criminalii, nici cei care sunt acuzaţi de fapte de corupţie şi condiţia principală pe care noi am pus-o este aceea de recuperare a prejudiciului", a spus Florin Iordache.

În funcţie de rezultatele acestei consultări, executivul va decide cum adoptă proiectele - prin ordonanţă de urgenţă, prin asumarea răspunderii sau trimiterea în parlament a unui pachet legislativ.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Andrei Şerban
Adăugat:
30 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza