Concluziile Comisiei privind arhiva SIPA, publicate în sesiunea parlamentară

Analiza faptelor semnalate s-a prelungit din cauza mai multor persoane care au refuzat să se prezinte la audieri, a afirmat preşedintele comisiei, senatorul PSD, Viorel Salan.

Adăugat: 28 Martie 2018
Ultima actualizare:28 Martie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Concluzia Comisiei parlamentare speciale privind arhiva fostului Serviciu Independent pentru Protecţie şi Anticorupţie al Ministerului Justiţiei va fi publicată în această sesiune parlamentară, după cum a declarat preşedintele comisiei, senatorul PSD, Viorel Salan.

El a precizat că analiza faptelor semnalate s-a prelungit din cauza mai multor persoane care au refuzat să se prezinte la audieri.

"Să nesocoteşti şi să nu te prezinţi în faţa acestei comisii este o problemă. Am făcut deja demersurile de rigoare, nu neapărat pentru această comisie, dar în general pentru comisiile speciale, care se constituie în Parlamentul României, am solicitat atât Institutului de Studii Juridice din cadrul Academiei Române un studiu cu privire la un eventual act normativ, prin care să se instituie obligativitatea prezentării persoanelor atunci când sunt chemate la audieri şi, de ce nu, căutăm să vedem cum au rezolvat această problemă şi celelalte ţări membre ale Uniunii Europene", a spus  Viorel Salan.

Viorel Salan a adăugat că mai multe instituţii de siguranţă, printre care şi CSAT, au trimis şi vor trimite în continuare documentele necesare anchetei parlamentare, iar săptămâna viitoare, comisia pe care o conduce va trimite un raport preliminar parlamentarilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza