Concert al violonistului Liviu Prunaru la Sala Radio

De la ora 19.00, la Sala Radio, violonistul Liviu Prunaru va concerta în postura de solist al Orchestrei Naţionale Radio. Din program, lucrări de Paganini, Verdi şi Beethoven.

Adăugat: 6 Martie 2015
Ultima actualizare:6 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Violonistul Liviu Prunaru. Foto: Virgil Oprina.
trimite pe mail

Violonistul Liviu Prunaru va concerta în această seară de la ora 19:00 la Sala Radio, în postura de solist al Orchestrei Naţionale Radio, ansamblu condus de Cristian Oroşanu.

Din program va face parte şi Concertul nr. 2 pentru vioară şi orchestră de Niccolo Paganini, despre care violonistul Liviu Prunaru apreciază că este unul cu totul deosebit.

"L-am iubit întotdeauna, deoarece este un concert un pic diferit de celelalte, este mult mai melodios, mult mai melancolic, revin la această primă dragoste, primejdioasă, trebuie să spun. Zilele trecute mă gândeam la stările pe care ţi le inspiră acest concert şi vă spun că rareori am intrat în această stare adâncă de meditaţie, pentru că trebuie să găseşti această linie melodică şi ieşi din spirala asta care te atrage, tehnică, şi atunci când cânţi un pasaj tehnic, încă să faci lumea să asculte cât de melodios şi cât de frumos este", a spus Liviu Prunaru.

În programul din această seară de la Sala Radio figurează şi lucrări de Verdi şi Beethoven.

Concertul Orchestrei Naţionale Radio va fi transmis în direct de la ora 19:00 la Radio România Muzical şi Radio România Cultural.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
6 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza