Companiile mari din România, afectate de criza guvernamentală prelungită

Companiile mari din România încep să fie afectate de criza guvernamentală prelungită, în pofida creşterii economice din ultima perioadă.

Adăugat: 7 Noiembrie 2021
Ultima actualizare:7 Noiembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

O posibilă salvare poate veni de la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi fondurile europene aferente. În acest context, însă, firmele au nevoie de un guvern cu majoritate solidă în Parlament, consideră analiştii financiari.

Evoluţia economică viitoare a României va depinde foarte mult de modul în care va fi abordat şi implementat PNRR, reformele cuprinse în acesta, dar şi absorbţia fondurilor respective, toate fiind însă dependente de stabilitatea politică, apreciază reprezentanţii Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România.

Radu Crăciun, membru fonator al asociaţiei, spune că de aceste aspecte va depinde şi evoluţia ratingurilor acordate ţării noastre.

Radu Crăciun: Până la urmă, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă presupune nişte obiective de reformă foarte clare, fără de care banii nu vor veni, destul de dificile unele dintre ele, şi, de asemenea, calitatea administrării crizei pandemice, cu care ne confruntăm, de către guvern va avea un impact semnificativ asupra sentimentului mediului de afaceri.

Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România a realizat şi un sondaj printre membrii săi cu privire la viitorul mediului de afaceri, rezultatele acestuia reflectând printre altele continuarea în multe situaţii a muncii de acasă, o rată a şomajului ţinută sub control, o creştere a salariilor şi o continuare a procesului de digitalizare.Autor:
Iulian Olescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Noiembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza