Comitet interministerial de urgenţă pentru rezolvarea problemelor cu vaccinurile

Premierul susţine că este nevoie de un comitet interministerial de urgenţă care se va ocupa de soluţionarea problemelor apărute în cadrul programului naţional de vaccinare.

Adăugat: 18 Mai 2017
Ultima actualizare:18 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

Guvernul va înfiinţa, astăzi, printr-un memorandum, un comitet interministerial de urgenţă care se va ocupa de soluţionarea problemelor apărute în cadrul programului naţional de vaccinare.

Anunţul a fost făcut de premierul Sorin Grindeanu, care a precizat că va fi aprobată, tot astăzi, o nouă organigramă a Ministerului Sănătăţii, care va cuprinde şi o unitate specială de management a vaccinării.

Şeful executivului a amintit că necesarul de vaccinuri anti-rujeolă a fost asigurat pentru întregul an, iar acum trebuie găsite soluţii pentru ca astfel de crize să nu se repete.

"Noi, ca stat, trebuie să fim în stare să asigurăm stocul de vaccinuri, să asigurăm tot ceea ce vă spuneam mai devreme în acest lanţ şi după aceea să începem să facem acţiuni de acest tip. Deocamdată, ne aflăm în situaţia pe care v-am spus-o. Se acţionează încercând să acoperim crizele venite din trecut pe diverse paliere, după care se aşează acest cadru, după aceea putem vorbi. Datoria noastră în acest moment ca stat este să le avem înainte de a începe cu diverse sancţiuni. Este o lege care va fi dezbătută, aprobată, amendată, sunt convins în Parlamentul României. Din punctul meu de vedere, libertatea fiecăruia dintre noi este un drept pe care ni l-am câştigat cu toţii. Iar această libertate nu trebuie să interfereze sau este deplină până când atinge libertatea altuia", a afirmat prim ministrul la Ministerul Sănătăţii.

Tot în şedinţa de astăzi, Guvernul va continua discuţiile la proiectul legii prevenţiei şi va dezbate un proiect de hotărâre pentru stabilirea zilei de 2 iunie ca zi liberă, astfel ca românii să aibă parte de o mică vacanţă începând cu Ziua Copilului - 1 iunie şi terminându-se cu a doua zi de Rusalii - 5 iunie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
18 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza