Comisiile parlamentare: Rectificările bugetare ale Guvernului Cioloș, prea optimiste

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au întocmit un raport privind așa-numita gaură în buget, lăsată de Guvernul Cioloș.

Adăugat: 14 Februarie 2017
Ultima actualizare:14 Februarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Un raport al Comisiilor parlamentare de buget-finanţe arată că rectificările bugetare făcute anul trecut de Cabinetul Cioloş au fost prea optimiste, deoarece gradul de realizare a veniturilor bugetare la momentul adoptării celor două decizii înregistra valori mai mici cu aproximativ 5% faţă de nivelul programat.

Decizia corectă ar fi fost ajustarea negativă atât a veniturilor, cât şi a cheltuielilor bugetului general consolidat, spune preşedintele Comisiei de specialitate a Senatului, Viorel Arcaş.

"Vreo 11,6 miliarde prognoză nejustificată de creşterea veniturilor. Suntem /.../ aceeaşi părere de la Curtea de Conturi. Cele două rectificări în funcţie de gradul de realizare a indicatorilor respectivi şi în iunie, şi în noiembrie nu justificau o rectificare pozitivă, nici în iunie, nici în noiembrie. Consecinţele le vedem: nerealizarea veniturilor, nerealizarea cheltuielilor bugetare în totalitate", a spus Viorel Arcaş.

Raportul cu privire la rectificările făcute în 2016 de Guvernul Cioloş va fi înaintat spre dezbatere plenului Parlamentului, menţionează redactorul RRA,  Angela Matei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza