Comisia specială dezbate amendamentele la legile justiției

Parlamentarii din Comisia Specială vor dezbate amendamentele depuse la cele trei legi ale justiţiei.

Adăugat: 18 Decembrie 2017
Ultima actualizare:18 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Parlamentarii din Comisia Specială, condusă de deputatul PSD Florin Iordache, vor dezbate, în această dimineaţă, amendamentele depuse la cele trei legi ale justiţiei: statutul magistraţilor, legea privind organizarea judiciară şi cea referitoare la funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii.

Tot astăzi, membrii comisiei vor începe discuţiile pentru transpunerea în legislaţia naţională a directivei europene privind prezumţia de nevinovăţie şi dreptul de a fi prezent la proces, în cadrul procedurilor penale.

Parlamentarii din Comisia Specială, condusă de deputatul PSD Florin Iordache se vor reuni, pentru a dezbate amendamentele depuse la pachetul de legi privind justiţia, care urmează să intre în dezbaterea Senatului, ca for decizional.

Astăzi, în plenul Senatului, de la ora 16:00, este programat votul pentru noul statul al magistraţilor, dar, până miercuri ar trebui să ajungă la plen şi celelalte două legi referitoare la organizarea judiciară şi la funcţionarea CSM.

Documentele au trecut de Camera Deputaţilor, dar nu fără criticile opoziţiei.

În timpul dezbaterilor tensionate, opoziţia a acuzat puterea că vrea să subordoneze politic justiţia, în timp ce paralementarii coaliţiei aflate la guvernare susţin că modificările vor îmbunătăţii sistemul judiciar.

Şi tot astăzi, pe ordinea de zi a plenului Senatului figurează proiectul care propune încetarea de drept a interdicţiilor pentru conflictele de interese, constatate de Agenţia Naţională de Integritate pentru perioada 2007 - 2013.

Este vorba despre acele conflicte constatate până la intrarea în vigoare a legii privind statutul deputaţilor şi senatorilorAutor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza