Comisia parlamentară audiază conducerea ANRE

Parlamentarii din Comisia specială susţin că se impun modificări legislative menite să-i determine pe operatorii de energie să respecte programele de invesţii şi mentenanţă.

Adăugat: 2 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:2 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea ANRE continuă, astăzi, cu audierea reprezentanţilor mai multor companii din domeniul energiei, precum şi a conducerii Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

La precedenta şedinţă, participanţii au solicitat, în principal, o serie de modificări legislative pentru o mai bună gestionare a acestui domeniu.  

Parlamentarii din Comisia specială susţin că se impun modificări legislative menite să-i determine pe operatorii de energie să respecte programele de invesţii şi mentenanţă.

Gradul redus de realizare a investiţiilor a mentenanţei şi a retehnologizării a atras în mod deosebit atenţia pentru că datele prezentate de producătorii şi transportatorii de energie au arătat de exemplu că peste 50% dintre instalaţii au mai mult de 20 de ani.

Preşedintele Comisiei de Anchetă, Iulian Iancu, avertiza că se pune în pericol chiar siguranţa funcţionării sistemului energetic.

La discuţie a participat şi preşedintele ANRE Dumitru Chiriţă, care, având în vedere modul în care sunt interpretate sancţiunile a propus modificarea substanţială a amenzilor şi calcularea acestora ca procent din cifra de afaceri pentru a responsabiliza astfel operatorii.

O altă soluţie legislativă propusă de ANRE a fost aceea ca sumele alocate pentru investiţii sau mentenanţă, dar rămase necheltuite să nu se mai regăsească în profit.
 Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
2 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza