Comisia "Nana" începe luni audierile

Audierile în cadrul Comisiei "Nana" vor începe pe 13 ianuarie, primii fiind invitaţi reprezentanţii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Călăraşi şi prefectul George Iacob.

Adăugat: 8 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:8 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorul PSD Gabriela Firea a anunţat, miercuri, că audierile în cadrul Comisiei de anchetă Nana vor începe luni.

"Luni vom avea deja primele audieri. La ora 15,00, reprezentanţii OCPI de pe raza judeţului implicat şi de la ora 17,00, prefectul acestui judeţ", a afirmat Gabriela Firea, la finalul primei şedinţe a comisiei.

Ea a precizat că toţi cei care vor fi audiaţi trebuie să vină la comisie cu documentele referitoare la subiectul anchetat.

De asemenea, Firea a arătat că audierile vor viza atât instituţiile, cât şi persoanele implicate în cazul terenurilor achiziţionate de Ioana Băsescu.

"Audierile vor avea două părţi. În prima parte vor fi audiate instituţiile, prin reprezentanţii lor, în legătură cu istoricul acestor terenuri şi în a doua parte vor fi invitate şi alte persoane în legătură cu care se face vorbire în aceste documente, pe care le vom primi, sperăm, cu celeritate încă de luni", a declarat social-democratul.

Primele instituţii invitate săptămâna viitoare vor fi OCPI, reprezentanţii Cărţii Funciare, prefectul, primarul, directorul Institutului Fundulea, ANRP, ADS, APIA, Ministerul Agriculturii, direcţiile agricole, consilierul Adrian Rădulescu şi, de asemenea, notarii implicaţi.

Comisia "Nana" va avea site

Pe de altă parte, senatorul PSD a spus că, începând de săptămâna viitoare, comisia va avea un site.

"Această comisie va avea un site începând de săptămâna viitoare, unde cei care consideră că au anumite informaţii pe care pot să le pună la dispoziţia comisiei să o poată face direct, să se poată înscrie la audieri în faţa membrilor comisiei. Lucrările comisiei vor fi transparente", a subliniat Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, audierile vor fi publice atâta vreme cât reprezentanţii instituţiilor au documente publice.

"În momentul în care vor preciza că sunt anumite informaţii clasificate, vă vom informa şi vom solicita ca toţi membrii comisiei să aibă certificate ORNISS", a mai spus senatorul social-democrat.

Întrebată dacă este posibil ca la audieri să fie chemată Ioana Băsescu, Firea a afirmat că nu poate anticipa acest lucru.

"Vreau să subliniez încă de la început că noi nu vânăm pe nimeni, nu am căutat şi nu ne-am gândit la anumite ţinte. Vrem să aflăm adevărul pentru că orice cetăţean din această ţară merită să afle adevărul atunci când apare în spaţiul public o situaţie incertă care vizează implicarea reprezentanţilor anumitor instituţii ale statului", a adăugat Gabriela Firea.

Comisia de anchetă Călăraşi şi-a ales, miercuri, vicepreşedintele şi secretarul şi şi-a stabilit programul.

Membrii comisiei au votat, în prima şedinţă din 2014, pe deputatul PNL Ioan Cupşa pentru funcţia de vicepreşedinte şi pe deputatul PC Vicenţiu Irimia ca secretar.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
8 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza