Comisia "Nana" începe activitatea

Comisia de anchetă "Nana" îşi reia lucrările, de la ora 15:00, cu audierea reprezentanţilor Oficiului de Cadastru şi a prefectului judeţului Călăraşi.

Adăugat: 13 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:13 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia de anchetă privind legalitatea achiziţiei terenurilor din comuna Nana, judeţul Călăraşi, unde a cumpărat pământ şi fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, îşi va începe activitatea propriu-zisă luni.

Săptămâna trecută, membrii comisiei şi-au stabilit programul de lucru.

Comisia de anchetă Nana îşi reia lucrările, de la ora 15:00, cu audierea reprezentanţilor Oficiului de Cadastru şi a prefectului judeţului Călăraşi.

În următoarele zile, vor prezenta informaţii despre contractele de vânzare-cumpărare a terenurilor din zona comunei Nana. consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, primarul din Nana, notari şi reprezentanţi ai Cărţii Funciare, ANRP, ADAS, APIA, Ministerului Agriculturii şi direcţiilor agricole.

Comisia a fost înfiinţată anul trecut, în decembrie, prin votul plenului reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor  după ce fiica preşedintelui, Ioana Băsescu, a intrat în posesia unui teren agricol în judeţul Călăraşi.

Reprezentanţii PDL susţin că înfiinţarea comisiei de anchetă nu se justifică şi au refuzat să-şi desemneze reprezentanţi, care să participe la dezbateri, audieri şi la formularea raportului final.

În comisie au rămas 13 parlamentari din partea PSD, PNL, PC, PP-DD şi UDMR.

Seantorul Gabriela Firea a declarat că, prin ancheta declanşată, nu se doreşte vânarea vreunei persoane, ci aflarea adevărului despre terenurile vândute şi cumpărate în perioada 1990-2013 pe raza comunei Nana.

Audierile din comisie vor fi ţinute cu uşile închise în cazul prezentării unor documente clasificate, caz în care senatorii şi deputaţii vor solicita certificate ORNISS pentru a avea acces la informaţiile respective.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
13 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza