Comisia Juridică: Nu au fost îndeplinite condițiile pentru arestarea lui Dan Șova

Comisia juridică va redacta un proiect de hotărâre privind neîntrunirea condiţiilor pentru reţinerea şi arestarea lui Dan Şova.

Adăugat: 22 Aprilie 2015
Ultima actualizare:22 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorii din Comisia Juridică au aprobat astăzi cu şase voturi pentru şi cinci împotrivă un proiect de hotărâre care prevede că nu au fost îndeplinite condiţiile pentru arestare în cazul lui Dan Şova când s-a dat votul la solicitarea DNA.

În timpul dezbaterilor, preşedintele forului, Cătălin Boboc, a încercat să supună la vot două variante de proiect de hotărâre: unul de încuviinţare a arestării preventive pe numele senatorului PSD Dan Şova, iar altul de respingere, însă amândouă au fost respinse.

"Senatul hotărâşte încuviinţarea cererii în conformitate cu legile în vigoare, semnată azi în urma votului din 25 martie, că votul a fost atunci, dar hotărârea o dăm azi. Nu putem întoarce hotârârea în timp. Dacă nu aţi dat-o, asta e!, o dăm azi, dar pe baza legilor în vigoare",  spus senatorul PNL, Cristian Bodu.

În cele din urmă, a fost aprobată propunerea social-democraţilor care prevede că la votul din 25 martie nu au fost întrunite condiţiile pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.

"Nu putem redacta astăzi un proiect de hotărâre cu ceea ce stabilim noi. În decizia Curţii se spune: obligaţia de a redacta hotărârea adoptată în şedinţa plenului din 25 martie 2015 prin care se atestă rezultatul votului. Asta ne cere Curtea. Ne-a băgat într-adevăr într-o fundătură din care nu putem ieşi", a spus senatorul PSD, Ion Chelaru.

Biroul Permanent al Senatului va lua foarte probabil azi o decizie cu privire la proiectul de hotărâre care prevede că nu au fost îndeplinite condiţiile de arestare în cazul lui Dan Şova.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza